„Rechinul”, dezvăluire-bombă înainte să fie arestat. Florian Tudor a mai declarat că „adevăratele bande organizate” sunt formate din rivali români violenți, pe care îi numește. Instanțele românești, pe baza dosarelor DIICOT, consideră însă că probele împotriva liderului de crimă organizată sunt suficient de solide, astfel încât el să fie adus în țară ca să fie judecat.
Din interceptările bandelor româneşti din Mexic reieșea că interlopii români au ajuns să folosească polițiști, vameși și alți oficiali mexicani. În dosarele aflate la instanțele din Oltenia, traficanții români din Mexic au ajuns să invoce și un judecător american corupt, un magistrat din San Diego. Una dintre bandele principale era condusă de Florian Tudor, poreclit „Rechinul”. Acum câteva zile, șeful de bandă a fost arestat de autoritățile mexicane, dar înainte de asta a discutat cu Libertatea
„Când sunt 30 de milioane de păreri împotriva unor declarații ale mele, pare că nici nu contează. Nu m-ar crede nimeni. Dar când ceea ce explic are în spate acte, probe, se schimbă datele problemei. În 2009 am venit la Cancun pentru prima dată în vacanță. În 2010 m-am mutat și mi-am stabilit aici reședința. Până în 2016, mi-am deschis patru case de schimb și am pornit mai multe companii, printre care o agenție imobiliară, o firmă de închirieri auto, una de bancomate și o sală de sport”, a spus „Rechinul”.
Un judecător mexican a suspendat planul de extrădare al lui Florian Tudor, zis Rechinul
DIICOT, cu sprijinul FBI și al autorităților judiciare mexicane, susţin însă că românul este cel care a dus la un alt nivel afacerile în domeniul ilegalităților din Mexic. Acesta e acuzat că a pus în propriile bancomate ale companiei „Intacash” dispozitive de skimming. „Rechinul” susține că un alt grup de infractori români este cel care a încercat să-l atragă în afaceri ilegale: „În 2015, am intrat în conflict cu un grup periculos de români, care încerca să cloneze carduri. Îmi afectau bancomatele, i-am denunțat. Autoritățile i-au reținut, dar, prin mită, i-au eliberat după câteva zile. Un timp, s-au mutat toți la Los Cabos San Lucas, în partea opusă a țării. Când au început să lucreze la aparatele mele, băgau superglue în tastatură și-n dispozitivul de citit cardul. Într-o singură zi mi-au distrus 40 de bancomate, adică o pagubă de 60.000 de dolari dintr-o lovitură. Le-am spus că nu se poate, pentru că eu câștig foarte bine lucrând cinstit. Aveam luni cu profit de 250.000 de dolari, în perioada decembrie-februarie, cea mai substanțială datorită fluxului enorm de turiști. Ce motiv aș fi avut să fur?”.
Interviul integral AICI.