Romaqua Group, o companie pentru un mediu verde

Responsabilitatea fiecăruia dintre noi, și cu atât mai mult a unei companii, pentru păstrarea unui mediu curat devine din ce în ce mai necesară. Romaqua Group Borsec este o companie 100% românească, cu un portofoliu de produse 100% românești, cu șapte fabrici pe tot teritoriul României, iar toate acestea sunt motive de responsabilizare suplimentare.
Filip Stan
31 mai 2021, 12:54
Romaqua Group, o companie pentru un mediu verde

Cele șapte fabrici sunt situate în Borsec (două fabrici de apă minerală), Stânceni (apă minerală), Bușteni (apă minerală și băuturi răcoritoare), Sebeș (bere și băuturi energizante) și București unde se află fabrica de preforme, dar și o tipografie proprie. Investiţiile directe şi indirecte ale companiei privind protecţia mediului au fost derulate încă din anul 1998, de la înfiinţare, reprezentand tehnologii ce conduc la economii de combustibili şi energie, reducerea noxelor, deşeurilor etc., implicarea în proiecte de mediu, protejarea rezervaţiilor naturale, implicarea în procesul de recuperare şi valorificare a deşeurilor rezultate în urma producţiei, protecţia perimetrelor hidrogeologice, reciclarea internă a preformelor, staţii performante de epurare tocmai pentru a garanta evacuarea unei ape curate, management performant al consumului de apă şi CO2. Investițiile totale ale Romaqua Group se ridică până în prezent la peste 250 milioane de euro.

Prin managementul eficient al organizării producţiei la toate fabricile companiei s-a realizat o medie a consumurilor energetice de 80% faţă de media ramurii industriale. În plus, studierea internă a proceselor tehnologice în zona de formare preforme şi sticle PET a ajutat la crearea unor reţete care au dus practic la folosirea în medie cu 30% mai puţin material PET și PE.

Deși materialele plastice prezintă numeroase avantaje (greutate mică, longevitate, consum redus de energie pentru fabricarea lor, preț redus), eliminarea lor reprezintă o problemă majoră. De aceea, Romaqua Group se implică intens, astfel încât sumele plătite pentru gestionarea, colectarea și reciclarea deșeurilor de ambalaje, ridicându-se la peste 8,6 milioane de euro numai la nivelul anului 2020.

Evoluția tehnologiei materialelor și a tehnologiei în general, precum și caracteristicile materialelor plastice, au făcut ca acestea să devină materii prime indispensabile in industria ambalajelor, rezultatul fiind vehicularea unor cantități impresionante de mase plastice pe piață. Romaqua Group depune eforturi considerabile pentru gestionarea eficientă a tuturor aspectelor legate de menținerea unui mediu curat. Astfel, pentru reducerea cantităților de ambalaje de plastic, la fabrica de preforme, s-au achiziționat mașini noi de injecție, cu performanțe ridicate, obținându-se reducerea greutății unei preforme, și implicit a unui flacon, cu procente cuprinse între 5 și 20%, în funcție de volum, conducând, în medie, la o scădere a consumului de plastic cu încă 11%. Aceleași economii se realizează și la dopul PE.

Borsec este un produs premium, nu doar datorită evidentelor sale calităţi naturale, ci şi datorită tehnologiilor de ultimă oră pe care le utilizează compania Romaqua Group în procesul de îmbuteliere. Datorită tehnologiilor moderne de captare şi îmbuteliere, apa minerală naturală Borsec nu este supusă, în niciun fel, riscului contaminării. Noua tehnologie, în care s-a investit masiv, împiedică orice intervenţie umană asupra apei în procesul de producţie, de la captarea şi transportul apei minerale naturale de la izvor la locul de îmbuteliere şi până la sticla care va ajunge pe raft. Practic, apa minerală naturală Borsec vede lumina zilei numai în sticlă. În plus, acum câțiva ani, am ales să oferim consumatorilor o originalizare suplimentară prin aplicarea unui sigiliu pe dopul sticlei. Însă, aceasta nu a fost singura modificare de care a beneficiat sticla de apă minerală naturală Borsec. Pentru a sublinia și mai mult imaginea premium a apei, am înlocuit eticheta de hârtie cu o etichetă modernă, elegantă, transparentă. Deși este din plastic, sigiliul pare metalic datorită printului de calitate și a culorii speciale metalizate, perforațiile speciale permițând îndepărtarea ușoară, în totalitate, a acestuia, o dată cu desfacerea sticlei. Argumentul principal a fost: “Ești primul care pune mâna pe dop!”

”În acest fel, consumatorul are siguranța deplină că este primul care desface dopul, că apa lui preferată este exact așa cum provine din acvifer, absolut fără nicio intervenție din exterior”, spune Mihaela Drăghici, director PR Romaqua Group.

Pentru că această inovație a fost foarte bine primită de către consumatori, un sigiliu similar a fost aplicat și pe sticlele Aquatique de 0,5 și 2 litri.

Romaqua Group, companie cu capital autohton privat, cu 23 ani de activitate, are în portofoliu bran­duri de succes: Borsec (ape minerale na­turale), Stânceni (apă mi­ne­rală naturală), Aquatique (apă minerală na­tu­rală oli­gominerală), Giusto (băuturi răcoritoare), Giusto Natura (băuturi răcoritoare plate), Albacher, Dorfer şi Mühlbacher (bere). Borsec este liderul pieţei de ape minerale naturale, iar Giusto Natura liderul pieţei de băuturi răcoritoare plate (still drinks). Romaqua Group are peste 2.200 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 172 milioane de euro.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Orașul care va scoate asistații sociali la muncă în folosul comunității. Vor trebui să lucreze 3 ore pe zi pentru binele comun
Capital.ro
Călin Georgescu, interzis la prezidențiale? Acum s-a aflat: E scris negru pe alb
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Motivul bizar pentru care iei amendă dacă stai la bloc. Puțină lume s-ar fi gândit
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
„Ai plecat mult prea devreme”. Ea este Maria Ligia, tânăra în vârstă de 26 de ani, care și-a pierdut viața în accidentul de la Valea Călugărească! Maria era asistent medical și mama unui băiețel
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu e terminat, e game over! Verdict clar: Nu îl vor susține niciodată!
StirileBZI
Amendă de 2.500 lei pentru cei care stau la bloc dacă nu fac asta! Este legat de numărul apartamentului
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Căsătoriile între persoane de același sex, legalizate în Thailanda: O piatră de hotar pentru comunitatea LGBTQ+
MediaFlux
S-A DECIS ce se întâmplă cu facturile tuturor românilor! E OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București