Cătălina Ştefănescu, secretara lui Liviu Dragnea este propusă de USL în colegiul 1 aferent municipiului Turnu Măgurele. La doar 23 de ani, tânăra asistentă a baronului de Teleorman vrea să devină deputat mizând în primul rând pe influenţa locală a şefului său direct. Până acum, Cătălina Ştefănescu s-a făcut remarcată la petrecerile PSD, în presă fiind publicate mai multe imagini în care aceasta dansa cu fostul prim-ministru, Adrian Năstase. Interesant este şi faptul că mama acesteia, Cristiana Barbu a fost numită de către Victor Ponta, în urmă cu doar şase luni, şefă a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Contracandidaţii Cătălinei Ştefănescu sunt Laurenţiu Teodor Bărbulescu (ARD) şi Marin Ene (PP-DD).
În colegiul 2 care cuprinde Oraşul Zimnicea, candidează un alt apropiat al lui Liviu Dragnea. Fost preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian Constantin Simionescu, va reprezenta USL conta lui Tiberiu Dan Neamu (ARD) şi Emil Rezeanu (PP-DD).
Secretarul general al PSD şi-a păstrat în schimb candidatura pentru Alexandria. Dragnea va candida în colegiul 3 sub sigla USL avându-i contracandidaţi pe Adrian Florescu (ARD) şi Alin Bucur (PP-DD).
De departe cel mai influent personaj politic din Teleorman, Liviu Dragnea este totodată una dintre cele mai importante piese din jocul puterii derulat în PSD. Începându-şi cariera în 1996 cu un post de consilier local, Dragnea a devenit rapid prefect al judeţului, funcţie pe care a deţinut-o până în 2010 când a fost ales preşedinte al consiliului judeţean, post la care nu a renunţat până în prezent. Pentru o scurtă perioadă a fost numit ministru de Interne în timpul guvernării PDL-PSD. La capitolul avere, Dragnea deţine oficial trei terenuri (în Alexandria, Turnu Măgurele şi Buşteni), un apartament, două maşini şi câteva spaţii comerciale. Casa şefului CJ este însă piesa de rezistenţă. Dragnea locuieşte într-o vilă somptuasă care se întinde pe o suprafaţă de 7000 de metri pătraţi, ocupând un perimetru cuprins între două străzi.
De numele secretarului general al PSD se leagă şi o citaţie la DNA. Dragnea a fost acuzat de către procurorii anticorupţie că ar fi participat la fraudarea referendumului din vară. După ce a fost audiat la sediul DNA, Dragnea a respins acuzaţiile declarând că a condus campania în mod legal.
În colegiul 4, fostul primar al oraşul Videle, Lucian Militaru, va candida din partea ARD împotriva lui Valentin Gabriel Boboc (USL) şi a reprezentantului PPDD, Lucian Iotu, în timp ce în colegiul 5, viceprimarul Alexandriei, Ică Florică Calotă intră în lupta electorală sub sigla USL, avându-i contracandidaţi pe Gabriel Stoicovici (ARD) şi Tudor Neagu (PP-DD).
Actualul senator liberal Marin Almăjanu este propunerea USL pentru colegiul 6. Preşedintele PNL Teleorman îi are drept contracandidaţi pe fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului Adrian Didă (ARD) şi pe Ionela Florea (PP-DD).
VEZI AICI HARTA COLEGIILOR UNINOMINALE ŞI CANDIDAŢII DIN JUDEŢUL TELEORMAN
Proaspăt ales primar al municipiului Turgu Măgurele, Nicolae Mohanu se prezintă din nou în faţa alegătorilor. De această dată pentru a deveni parlamentar. Reprezentând USL, Mohanu candidează pentru Senat în colegiul aferent localităţii pe care o conduce. Tot în colegiul 1 vor cere votul Dorina Ţelea (ARD) şi Florinel Dumitrescu (PP-DD).
Preşedintele PNL Crin Antonescu (USL) se regăseşte pe listele colegiului 2, aflându-se în tandem cu Dragnea şi Almăjanu. După ce a părăsit colegiul din Capitală unde obţinuse actualul mandat, liderul liberalilor va avea o misiune uşoară în Teleorman. Fostul preşedinte interimar al României are drept contracandidaţi un profesorul universitar: Marin Ţole (ARD) şi un fost candidat la primăria Alexandriei: Stelică Tălpigă (PPDD).
În colegiul 3, preşedintele PDL Teleorman, Marian Zlotea, va candida sub sigla ARD împotriva lui Timotei Stuparu (USL) şi a reprezentantului PPDD Gabriel Marian Grigore.