În colegiul 1, pentru Camera Deputaţilor se vor cunfrunta doi candidaţi din afara prim-planului politic. USL îl propune pe chirurgul Horia Cristian. Fostul şef al Spitalului Judeţean îl are de înfruntat pe fostul director al Aeroportului „Traian Vuia”, Cornel Sămăritean, care candidează din partea PDL. Pe listele colegiului 1 se regăseşte şi Petrică Folică, reprezentantul PPDD.
Alain Rus, fostul consilier al vicepreşedintelui PDL Constantin Ostaficiuc, este propunerea PDL pentru colegiul 2. Actualmente consilier judeţean şi preşedinte al PDL Timişoara, Rus candidează împotriva lui Sorin Grindeanu, ales în iunie viceprimar al Timişoarei din partea USL. PPDD este reprezentat în acest colegiu de către Florian Creţ.
Pe listele colegiului 3 figurează un alt participant la campania alegerilor locale. Sprijint de către fostul edil Gheorghe Ciuhandu în candidatura pentru primăria Timişoarei, Adrian Orza vizează de această dată un post de deputat din partea PNŢCD. Contracandidatul acestuia este preşedinta organizaţiei judeţene a Partidului Conservator, Maria Grapini. Cunoscută ca femeie de afaceri, Grapini deţine şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Patronatelor din Industria Uşoară. În acelaşi colegiu candidează şi actualul deputat Marius Dugulescu. După ce a trecut de la PDL, la PNL, Dugulescu candidează de această dată din partea PPDD.
În colegiul 4 confruntarea electorală se dă între Ovidiu Ciuhandu (PDL), Ion Răducanu (UNPR) şi Maria Barna (PPDD), în timp ce în colegiul 5, Alin Popoviciu va candida din partea PDL pentru încă un mandat de deputat, avându-i contracandidaţi pe şeful Registrului Auto Român Timiş, liberalul Cosmin Costa şi pe reprezentantul PPDD, Iulian Coroamă. Cunoscut datorită apariţiilor televizate, Popoviciu a fost în atenţia presei şi datorită unui episod derulat pe un drum naţional. Într-o înregistrare a Poliţiei Rutiere, maşina deputatului a fost surprinsă încălcând linia continuă în timp ce depăşea o colană de maşini. Autovehiculul folosea un girofar, fapt considerat în afara regulamentelor.
Fostul ministru al Agriculturii, democrat-liberalul Valeriu Tabără, candidează în colegiul 6 împotriva preşedintelui Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD, Cătălin Tiuch (PSD), dar şi a reprezentantului PPDD, Petru Juravle. Fost membru al Partidului Comunist, până în 1989, membru şi apoi preşedinte al PUNR până în 2002, ministru în guvernele Văcăroiu şi Boc, Tabără este deputat din anul 1992. De numele acestuia se leagă şi unele controverse din timpul mandatului său la Agricultură, întrucât Tabără avusese în trecut o colaborare cu Monsanto, cel mai mare producător din lume de culturi modificate genetic.
În colegiul 7 candidează un alt fost consilier personal al lui Constantin Otstaficiuc. Preşedintele PDL Lugoj, Mihai Bojin, îi are drept contracandidaţi pe primul primar postdecembrist al Lugojului Sorin Stragea (PSD) şi pe Ramona Conţescu (PP-DD).
Fostl inspector şcolar judeţean, Marin Popescu candidează din partea ARD în colegiul 8, avându-i contracandidaţi pe decanul Facultăţii de Electrotehnică a Universităţii Politehnice din Timişoara, Petru Andea, care intră în luptă sub sigla PSD şi a fostului poliţist Adrian Diaconu, reprezentantul PPDD.
În colegiul 9, fostul primar al Făgetului, social-democratul Dorel Covaci îi va avea drept contracandidaţi pe fostul şef al Direcţiei Agricole Timiş, Tiberiu Lelescu şi pe reprezentantul PPDD, Florian Zanfir, în timp ce în colegiul 10 primarul Detei, Petru Roman cunoscut datorită scandalului in care au fost implicaţi fii săi, va candida din partea PDL împotriva unui fost coleg de partid, deputatul Gheorghe Ciobanu, mai nou reprezentant al PSD. În colegiul 10, PPDD îl propune pe Octavian Hinoveanu.
ARD îl propune în colegiul 1 pentru Senat pe Teodor Mărieş, candidat provenit pe filiera Forţei Civice. Preşedinte al Asociaţiei 21 decembrie 1989, Mărieş este cel mai sărac candidat din Timiş. Conform declaraţiei sale de avere, acesta nu deţine nici casă, nici maşină, nici terenuri sau bijuterii, având doar o indemnizaţie de 916 lei pe lună. Contracandidatul lui Mărieş este exact opusul acestuia. Beni-Oni Ardelean, originar din Hunedoara este un prosper om de afaceri, etichetat drept latifundiar. Candidat din partea PNL, Ardelean a candidat şi la alegerile europarlamentare, fiind primul sub linia locurilor eligibile. În acelaşi colegiu se regăseşte şi fostul vicepreşedinte al PDL Timişoara, Mircea Purceld, care va reprezenta PPDD după ce a preluat conducerea organizaţiei judeţene. ,
După ce iniţial îşi anunţase plecarea din partid, Gheorghe David candidează până la urmă tot pe listele PDL pentru încă un mandat de senator în colegiul 2. Contracandidaţii acestuia sunt Petru Ehegartner (PNL) şi Ilie Bertea (PPDD).
Preşedintele PDL Vasile Blaga este cu siguranţă cel mai important candidat din Timiş. După ce a părăsit colegiul din Bucureşti unde fusese ales în urmă cu patru ani, liderul democrat-liberal a aes să candideze în colegiul 3 având şanse mari să obţină încă un mandat de senator. Asta şi datorită faptului că nu beneficiază de contracandidaţi pe măsua sa. Propunerile USL şi PPDD în acest colegiu constau din personaje puţin cunoscute în politica judeţeană: Matei Suciu (PSD) şi Liviu Matacă (PP-DD).
În colegiul 4, USL are în schimb un candidat puternic. Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, unul dintre veteranii PSD, candidează pentru al trilea mandat de senator în judeţul său de baştină. Fost ministru al Agriculturii, membru al Biroului Central al PSD şi senator în două rânduri, Sârbu va avea de asemenea, o misiune destul de uşoară, aceea de a-i înfrânge pe doi candidaţi care abia dacă au ieşit în evidenţă: primarul Recaşului, Marinel Paşca, care e propus de PDL şi Ioan Iovescu, candidatul PPDD.