„Nu”, a fost răspunsul dat de deputatul PSD la întrebările jurnaliştilor dacă îşi va da demisia din calitatea de deputat. Stan a refuzat să facă alte declaraţii.
Potrivit România TV, deputatul a venit la Camera Deputaţilor pentru a consulta referatul procurorilor DNA.
Biroul Permanent a stabilit procedura standard în legătură cu cazul Ion Stan, iar data de 1 decembrie este data maximă până la care Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului. În momentul în care Comisia va elabora raportul, se va convoca şi plenul, dar şi grupul PSD”, a declarat, miercuri, secretarul Camerei, Georgian Pop.
El a arătat că, potrivit procedurilor, Comisia juridică are un termen de cinci zile pentru a elabora raportul, iar convocarea plenului depinde de cât de repede este elaborat acest raport.
Pop a arătat că, în opinia sa, plenul va fi convocat săptămâna viitoare, iar grupul PSD va fi convocat în aceeaşi zi cu plenul.
„De principiu, probabil săptămâna viitoare convocăm şi plenul şi grupul PSD”, a spus Pop.
Vicepreşedintele Comisiei juridice, deputatul Florin Iordache, a precizat că joi, la ora 13.00, va avea loc şedinţa Comisiei în care se va discuta cazul Ion Stan.
Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.
Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că deputatul social-democrat Ion Stan are varianta de a demisiona din calitatea de deputat pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei, aşa cum a procedat şi Alin Trăşculescu, el arătând, însă, că acesta nu poate fi obligat să recurgă la acest gest, potrivit Mediafax.
„Da, în mod sigur domnul Stan are această variantă (demisia, nr.) dar ştiţi foarte bine că nu-l putem obliga. Până la urmă demisia din Parlament , fie că e Parlamentul European sau Parlamentul românesc, nu poate fi impusă. Dacă domnia sa va dori să facă acest lucru, nu pot să vă spun, că nu am discutat”, a spus Ponta.