Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile în dosarul Hidroelectrica

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei.
Filip Stan
07 iun. 2021, 08:54
Elena Udrea revine în instanţă. Curtea de Apel reia audierile în dosarul Hidroelectrica
UPDATE

UPDATE: Curtea de Apel București trebuia să îl audieze, luni, pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu, ca martor, în dosarul de mare corupție în care fostul ministru Elena Udrea este judecat pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor.

Concret, pentru luni, instanța bucureșteană l-a citat prin procedură pe omul de afaceri în Franța dar procedura de citare nu a revenit la dosarul cauzei.

Curtea de Apel București reia, luni, dezbaterile în dosarul Hidroelectrica în care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, și omul de afaceri Dan Andronic, sunt judecați pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor, respectiv mărturie mincinoasă, în legătură cu promisiuni făcute de fostul demnitar omului de afaceri Bogdan Buzăianu privind contracte cu compania energetică.

Elena Udrea, vizată într-un nou dosar penal deschis pentru un plic „cu secrete de stat”, găsit în curte casei sale

La termenul de luni al procesului instanța va audia noi martori din dosar în legătură cu pretinsele sume de 3,8 milioane de dolari și 900.000 de euro (creanță) presupus primite de către fostul demnitar de la afaceristul Buzăianu pentru facilitarea prelungirii unor contracte în formă avantajoasă acestuia.

Dosarul Hidroelectrica a fost inițial trimis în judecată în decembrie 2017 iar după doi ani în care a stat în faza camerei preliminare un magistrat al CAB a stabilit că acesta trebuie restituit pe fondul vicierii procedurii obținerii unor probe.

După restituire anchetatorii DNA au refăcut probele și au retrimis cazul în instanță în 11 februarie 2019, moment de la care speța a trecut de faza camerei preliminare după ce judecătorii au stabilit că de această dată toate probele sunt conform obținute iar rechizitoriul legal întocmit.

DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.

Detaliu-bombă în dosarul Elenei Udrea. S-a aflat cine sunt denunţătorii în cazul genții cu aproape 4.000.000 de dolari!
Din suma promisă, fostul ministru ar fi primit, în noiembrie 2011, în scopul arătat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar și o creanță de 900.000 de euro; creanța reprezenta o sumă pe care o firmă a omului de afaceri o împrumutase unui terț și care era garantată cu părți sociale ale unei societăți comerciale care deținea două publicații.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...