Directorul cotidianului Le Monde, Erik Izraelewicz, a murit

Erik Izraelewicz, directorul cotidianului francez Le Monde, a murit brusc, marţi, la vârsta de 58 de ani, după ce i s-a făcut rău în redacţia acestei publicaţii, a anunţat preşedintele-director al grupului Le Monde, Louis Dreyfus, citat de AFP.
Romania TV
28 nov. 2012, 17:14
Directorul cotidianului Le Monde, Erik Izraelewicz, a murit

Jurnalistul Erik Izraelewicz, specialist în economie, era totodată vicepreşedintele consiliului de monitorizare a săptămânalelor Télérama şi Courrier International. Erik Izraelewicz a fost numit în funcţia de director al publicaţiei Le Monde în februarie 2011.

„Erik s-a simţit rău spre sfârşitul după-amiezei, în redacţie, unde a primit îngrijiri medicale, iar apoi a fost internat la spitalul Salpêtrière, unde a murit la începutul serii”, a anunţat Louis Dreyfus, fără să precizeze cauza decesului.

Înainte de a prelua conducerea cotidianului Le Monde, Erik Izraelewicz şi-a construit cariera publicând articole şi editoriale în rubrici economice şi a coordonat activităţile redacţiilor a două publicaţii economice franceze – Les Echos şi La Tribune.

 Originar din Strasbourg şi având un parcurs academic strălucit (doctor în economie şi absolvent al Centrului de Formare pentru Jurnalişti), Erik Izraelewicz şi-a început cariera la săptămânalul L’Expansion şi a participat apoi la înfiinţarea, în 1985, a cotidianului economic La Tribune.

În 1986 s-a alăturat redacţiei Le Monde, unde a rămas aproape 15 ani. A coordonat activitatea departamentului economic şi a ocupat postul de corespondent de la New York şi de redactor-şef.

Din 2000 până în 2008 a ocupat funcţii de conducere în cadrul publicaţiei Les Echos, pe care a părăsit-o pentru a reveni la La Tribune în funcţia de director, după ce s-a opus cumpărării acelei publicaţii de către Bernard Arnault, patronul grupului LVMH.

Pasionat de profesia sa, Erik Izraelewicz a scris şi câteva cărţi, dintre care două despre China („Quand la Chine change le monde” în 2004 şi „L’Arrogance chinoise” în 2011, ambele publicate de editura Grasset).

Preşedintele francez François Hollande şi-a exprimat „profunda tristeţe” şi a adus un omagiu „unui economist de reputat, unui profesionist renumit şi unui om exigent şi generos”. „Franţa a pierdut un jurnalist de mare talent, respectat de toată lumea”, a adăugat preşedintele francez într-un comunicat.
 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!