O parte dintre descoperiri sunt foarte interesante, precum un soldat decapitat, câini şi alte animale, bijuterii din aur şi din argint. Printre obiecte se află ceramică şi sticlă din epoca romană. Cea mai mare parte dintre morminte datează din timpul primului regat bulgar (sec. 7-10 d.Hr.), scrie Agerpres.
Arheologii susţin că mormintele tracice dovedesc că undeva în zonă a existat o aşezare a tracilor, necunoscută deocamdată pentru ştiinţă. Urmează că descoperirile să fie expuse la Muzeul de Istorie de la Ruse.
Construcţia părţii bulgare a interconexiunii de gaze dintre România şi Bulgaria a început în luna august anul acesta, urmează ca gazoductul să fie terminat până în primăvara anului viitor. Valoarea totală a proiectului este de circa 24 milioane de euro, din care 9 milioane sunt asigurate de fonduri europene, cofinanţarea părţii bulgare este de 11 milioane de euro, iar restul trebuie asigurat de compania română Transgaz. Lungimea totală a conductei între Ruse şi Giurgiu va fi de 25 km, din care 15,4 kilometri pe teritoriul bulgăresc, iar 2,1 kilometri pe sub Dunăre.