Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. „Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit marţi despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre primarul Clotilde Armand şi compania Romprest. Copreședintele USR PLUS susţine că locuitorii din Sectorul 1 plătesc serviciul de salubritate la preţ de "pietre preţioase".
Razvan Mihalascu
08 iun. 2021, 21:48
Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului.

Dan Barna ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. Vicepremierul susţine că firma de salubritate Romprest este una „fără niciun pic de etică”.

„E aproape îndoioşător să vezi liderul PSD leşinând de grija populismului. Mă mir că cum s-a ajuns la o degradare profundă a discursului politic care să vedem că i se reproşează unui primar că e preocupat şi are grijă de o risipă înfiorătoare a banilor cetăţenilor din Sectorul 1. E o companie fără niciun pic de etică.

Avem un contract semnat pe 25 de ani de Andrei Chiliman, păstrat intact de guvernarea PSD a domnului Tudorache. În momentul în care USRPLUS venit la guvernare şi spunând că venim să aducem legalitatea şi corectitudinea, să vedem acest linşaj care se întâmplă împotriva unui demers foarte legimitim.

Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase, de minereu de aur. Lucrul ăsta nu poate fi acceptat la nesfârşit. Se plătesc sume uriaşe pentru un serviciu care în restul României e de 3-5 ori mai redus. Lucrul ăsta trebuie să înceteze. Nu putem să ridicăm din umeri aşa cum a făcut guvernarea PSD”, a declarat vicepremierul Dan Barna, marţi, la TVR.

Citeşte şi: Clotilde Armand a depus mai multe plângeri la Poliţie! Prima reacţie a edilului Sectorului 1 după audieri VIDEO

Dan Barna: „Sectorul 1 e o perlă a coroanei la gunoaie”

Copreședintele USR PLUS a amintit că Romprest avea obligaţia să asigure serviciul de utilitate chiar şi în cazul în care există un ligitiu.

„Această companie pe cadrul contractual actual are obligaţia să asigure serviciul de utilitate. În momentul de faţă avem o companie care nu îşi îndeplineşte obligaţia legală. E un şantaj!

Legea aşa cum e în vigoare prevede că şi situaţia unui litigiu furnizorii de utilităţi, cum e şi ridicarea gunoiului, trebuie să continue prestarea serviciului. Clotilde Armand nu le-a spus – încetaţi să ridicaţi gunoiul. E o chestiune de ligitiu chestiunea de facturi şi de preţ

Sectorul 1 e o perlă a coroanei la gunoaie”, a afirmat Dan Barna.

Dan Barna acuză PNL că nu o susţine pe Clotilde Armand. „Mă aştept să existe un sprijin care nu există din păcate”

„Mă aştept să existe un sprijin care nu există din păcate pentru primarul sectorului 1 din partea colegilor de la PNL. E acolo e altă dezbatere. O parte din consilierii respectivi susţin că fie plătite acele facturi, chiar dacă sunt de peste patru-cinci ori preţul pieţei.

E o luptă pe care Clotilde Armand o poartă şi pentru care există suport popular. (…) E un tarif obscen şi aberant practicat de ani de zile. O companie o şanteajează şi pe ea şi pe cetăţeni cu neridicarea gunoiului, încălcând legea”, a mai spus Dan Barna.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...