EXCLUSIV | Marcel Ciolacu dă vina pe Klaus Iohannis pentru că România nu a scăpat de MCV. „Să îşi ia labele de pe justiţie”

Preşedintele PSD a lansat un atac virulent la adresa coaliţiei de guvernare şi a preşedintelui Klaus Iohannis pe care-i consideră vinovaţi de faptul că România nu a scăpat de MCV. În direct la România TV, Marcel Ciolacu a declarat că "ofensivă a USR asupra SIIJ" ar avea scopul de a ascunde fraudele de la alegerea lui Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1.
Razvan Mihalascu
08 iun. 2021, 22:41
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu dă vina pe Klaus Iohannis pentru că România nu a scăpat de MCV.

În emisiunea „Punctul Culminant” moderată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu a criticat în termeni duri proiectul prin care Guvernul Cîţu vrea desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ).

„Să îşi ia labele de pe justiţie! Nu politicul trebuie să hotărească, ci sistemul judiciar. Vedem decizii ale CCR care nu se comentează. Am văzut şi MCV-ul de azi. Am văzut că domnul preşedinte Klaus Iohannis, luptătorul cu justiţia, a făcut numiri care au contravenit avizului negativ al CSM, iar nouă, României, ni s-a prelungit MCV-ul din această cauză.

Să lase profesioniştii din justiţie să se exprime. Nu pot să nu leg ancheta dusă de Secţia Specială (SIIJ) împotiva magistratului care a condus Biroul Electoral de Sector şi s-a exprimat că au fost fraude la alegerea doamnei Clotilde, cu această ofensivă a USR asupra SIIJ.

E clar că există o legătură şi un interes politic cel mai important, acela de aflarea adevărului”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Preşedintele PSD a precizat că social democraţii vor contesta la Curtea Constituţională proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ în cazul în care acesta va fi votat în Parlament.

„Nu e prima oară când vom ataca la CCR un astfel de demers dacă el e trecut prin Parlament. E foarte greu să desfiinţeze SIIJ care funcţionează

E o luptă incorectă unde judecătorii şi procurorii ar trebui să fie primii care să se exprime. Acest proiect de lege are de la CSM un aviz negativ”, a reiterat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: România nu scapă de MCV. Comisia Europeană a anunţat că va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei din România

Marcel Ciolacu, despre moţiunea de centură PSD împotriva Guvernului Cîţu: „Cel puţin pe data de 24 o să depunem moţiunea”

„Cel puţin pe data de 24 o să depunem moţiunea. Din cauza domnului Ghinea cu fanstasticul lui PNRR şi ceea ce am găsit în PNRR. Nu s-a întâmplat ca companii private să facă documentele pentru Guvernul României.

Am ieşit cu aceste documente, cu folderele, cine le-a scris. Beneficiarii au scris şi proiectele de care urmează apoi să beneficieze. Erau deja condamnaţi de urgenţă. Nu s-a întâmplat niciodată în România o astfel de hoţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România TV.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Marcel Ciolacu: „E necesitate pentru locuitorii Sectorului 1 ca doamna Clotilde Armand să plece. Viziunea USR la Sectorul 1 se numără în şobolani, căpuşe şi iarbă netăiată”

Cât despre planurile guvernanţilor de a reintroducere taxa auto, Marcel Ciolacu a amintit că această taxă a fost declarată neconstituţională.

„Cum vor introduce o taxă care a fost declarată neconstiţională de CCR? Chiar nu înţeleg că această ţară şi aceste legi nu sunt ale lor? Nu pot conduce o ţară prin abuz şi minciună!

Cine le-a cerut lor? Să ne explice nouă cine le-a cerut să meargă cu reforme pe legea pensiilor? Nu le-a cerut nimeni de la Bruxelles acest lucru. Ei ne-au cerut proiecte sustenabile, inclusiv pe agricultură. Cum să te duci tu, ministrul Agriculturii, şi să vii cu zero euro pe irigaţii? Avem un minitru Oroş care s-a dus un plan de irigaţii de pe vremea lui Ceauşescu.

Ne-am făcut de râs… Ei au făcut de râs România”, a conchis liderul PSD.

Citeşte şi: Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. „Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!