UPDATE: Ioan Crişan a fost înmormântat fără incidente după 11 zile de la deces. Ancheta bate pe loc.
Ioan Crişan va fi înmormântat miercuri, după ce trupul acestuia a fost ridicat, marți, de la morgă și transportat la o casă funerară pentru o noapte de priveghi.
Anchetatorii care se ocupă de cazul omului de afaceri Ioan Crișan, omorât într-un atentat, la Arad, după ce mașina i-a fost aruncată în aer, au găsit au găsit telefonul celui decedat, dar și lista de apeluri din ziua asasinatului.
Telefonul lui Ioan Crişan ar fi fost descoperit de către autorități în torpedoul mașinii în care afaceristul a murit ars. Recent, au ieșit la iveală noi detalii cu privire la lista de apeluri din ultimele zile de viață.
Noi detalii cutremurătoare în cazul asasinatului din Arad. Omul de afaceri NU a murit în explozie
Cu toate acestea, primele informații din anchetă dezvăluiau că în momentul producerii exploziei, dispozitivul exploziv din mașina lui Ioan Crișan ar fi fost declanșat prin apel telefonic. Nu se confirmă însă că de pe telefonul celui ucis, deoarece nu s-a găsit niciun apel în acea dimineaţă în listă. Anchetatorii suspectează că o cartelă telefonică ar fi fost ataşată dispozitivului exploziv.
Cel care conduce echipa de investigatori în cazul asasinatului de la Arad este procurorul Romulus Varga, fost șef interimar al Secției a II-a din Parchetul General și procurorul care a obținut în instanță condamnarea polițistului Cioacă, în cazul Elodia.
Ancheta bate pasul pe loc, iar autoritățile păstrează misterul anchetei și nu comunică nimic. La mai bine de 10 zile de la explozia care a pus capăt într-un mod tragic vieții unui om, cei responsabili sunt în continuare liberi.
Șeful Poliției Române a fost trimis luni de urgență la Arad pentru a coordona ancheta. Benone Marian Matei, numit șef al Poliției Române în urmă cu circa trei săptămâni, va prelua ancheta de la Arad. Presa locală relatează faptul că șeful Poliției Române a evitat să dea ochii cu presa, să răspundă întrebărilor legitime pe care opinia publică le are și a preferat să coordoneze mai mult din birou ancheta, arată Aradon.ro.
Premierul Florin Cîțu a repetat de fiecare dată când a fost întrebat că incidentul de la Arad este unul izolat, iar România este o țară sigură. “Este primul atentat în 30 de ani de zile. În primul rând, trebuie să observăm că am reuşit să evităm astfel de evenimente 30 de ani de zile. Nu ştiu dacă mai există vreo ţară în zonă, în jurul României, care a evitat astfel de evenimente. Este un lucru grav, foarte grav. În acest moment ştiu că toate instituţiile şi este o anchetă pe care o face procuratura, aşteptăm rezultatele. Sunt experţi din toate instituţiile abilitate să ancheteze un astfel de caz şi vom vedea ce s-a întâmplat. În acest moment nu am detalii la ceea ce s-a întâmplat, dar este adevărat, este un eveniment grav care eu sper să nu se mai repete şi să fim vigilenţi în perioada următoare, să nu mai avem astfel de evenimente. Cu siguranţă vom afla ce s-a întâmplat acolo, vom învăţa şi nu vom mai permite astfel de evenimente”, a afirmat Florin Cîţu. Premierul consideră că România rămâne o ţară sigură şi după acest incident.
Pe 29 mai, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crişan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.
Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.