Traficul feroviar pe linia Salva – Vişeu, blocat după deraierea unui tren de marfă, a fost reluat

Traficul feroviar pe ruta Salva - Vişeu, blocat după ce un tren de marfă a deraiat la Salva, în judeţul Bistriţa-Năsăud, s-a reluat, sâmbătă la prânz, după ce linia afectată a fost reparată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Romania TV
03 dec. 2011, 08:45
Traficul feroviar pe linia Salva - Vişeu, blocat după deraierea unui tren de marfă, a fost reluat

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Murăşan, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că muncitorii de la CFR au reuşit să repare linia afectată de deraierea trenului de marfă, sâmbătă, în jurul orei 11.30, primul tren care a trecut prin zonă fiind Salva – Sighetu Marmaţiei.

„Cei de la CFR au terminat de reparat linia la ora 11.30. Chiar acum (ora 12.30 – n.r.) sunt în staţia Salva şi văd că se dă drumul personalului Salva – Sighetu Marmaţei”, a declarat Murăşan.

Vagonul 31 al unui tren de marfă încărcat cu lemne a deraiat, vineri seară, în staţia Salva din Bistriţa-Năsăud, blocând circulaţia pe linia ferată Salva – Vişeu, fără ca vreo persoană să fie rănită. Deraierea a afectat însă traversele, care s-au rupt pe o distanţă de circa 200 de metri.

Ca urmare, cinci trenuri de călători au rămas blocate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în gările din Salva şi Coşbuc, aproximativ trei sute de călători din ele fiind transbordaţi cu autocarul între cele două staţii pentru a-şi putea continua drumul.

Şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Bistriţa-Năsăud, Ioan Murăşan, declara că a rămas blocat în staţia Coşbuc trenul accelerat 1923 Sighetu Marmaţiei – Timişoara, iar călătorii au fost transbordaţi la Salva cu autocarul şi au fost preluaţi de acceleratul 1765 Iaşi – Timişoara, care a fost şi el blocat şi care a făcut cale întoarsă.

Tot la Coşbuc a rămas blocat acceleratul 1644 Sighetu Marmaţiei – Bucureşti, călătorii fiind preluaţi de trenul accelerat 1841 Vatra Dornei – Bucureşti, care staţiona la Salva.

Pe tronsonul Salva – Coşbuc nu a putut trece nici trenul personal 4111 Sighetu Marmaţiei – Cluj, blocat la Coşbuc, călătorii fiind transbordaţi, la rândul lor, în staţia Salva, de unde au luat alte trenuri.

„În fiecare tren au fost în jur de 50 de călători. Estimez că, în total, au fost transbordaţi circa trei sute de pasageri care şi-au continuat călătoria spre destinaţie”, declara Ion Murăşan.

Potrivit sursei citate, angajaţii CFR au lucrat toată noaptea pentru a ridica vagonul trenului deraiat şi a-l repune pe linie, la ora 7.00 linia ferată Salva – Vişeu fiind eliberată, însă ulterior s-a intervenit pentru repararea ei.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul în care tot mai mulți români au început să-și cumpere apartamente, mulțumiți de prețurile de aici: “Se extinde”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Rețetă de weekend. Papricaș cu găluște și afumătură. Cel mai gustos preparat din Ardeal
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Copil de 14 ani din Mehedinți a provocat un incendiu la școală după ce a fost lăsat repetent
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!