Pasul unu: Nu conteaza ce tip de telefon ai, primul pas este să-l scoţi din repede toaletă. Poţi să te speli pe mâini mai târziu. Orice ai face – nu încerca să porneşti telefonul dacă acesta este închis! În continuare, şterge toate suprafeţele cu un prosop de hârtie, potrivit hackcollege.com.
Pasul doi: Dacă ai un iPhone, atunci nu scoate bateria – este complicat și îţi pierzi garanția. În schimb, pune iPhone-ul într-o pungă de orez nefiert și într-un loc cald, lângă o fereastră. Așteaptă cel puțin 24 de ore înainte de a scoate telefonul afară din pungă. În cazul în care nu porneşte – nu renunţa, unii utilizatori iPhone au povestit că telefonul lor s-a aprins la câteva zile după incident.
Dacă ai orice alt tip de telefon, cum ar fi un telefon Windows sau Android, urmează pașii 1-2, dar înainte de pune telefonul în orez absorbant, scoate bateria și capacele, carcasele, stick-ul de memorie și orice altceva este detaşabil și arunca toate piesele în orez.
Încă nu funcționează?
Pasul trei: Mergi la firma de garanţie a telefonului mobil pentru a-ţi înlocui telefonul gratuit. Deteriorările cauzate de apă sunt de obicei o situație în care nu ţi se mai oferă garanție. Dar, în cazul în care telefonul tău este uscat complet, există doar un singur mod de a afla dacă apă i-a venit de hac – un material alb, de mici dimensiuni, care devine roșu atunci când apa intră în contact cu el. La un telefon Apple, materialul se află în interiorul mufelor de căști. Pentru alte telefoane, e de obicei într-un colț în spatele bateriei. Oricum, decupează un pic de hârtie albă și lipeşte-o peste partea roşie și, cu puțin noroc, nimeni nu îşi va da seama şi tu și vei avea un telefon nou.