Angela Merkel şi Joe Biden, prima întâlnire la Casa Albă. Încheierea pandemiei COVID-19, printre priorităţi

Cancelar german Angela Merkel va efectua prima vizită în Statele Unite în mandatul preşedintelui Joe Biden. Întrevederea va avea loc pe 15 iulie, la Washington, pentru a afirma "legăturile bilaterale profunde" dintre cele două ţări.
Razvan Mihalascu
11 iun. 2021, 23:42
Angela Merkel şi Joe Biden, prima întâlnire la Casa Albă. Încheierea pandemiei COVID-19, printre priorităţi

Anunţul despre vizita pe care Angela Merkel o va efectua în Statele Unite a fost făcut vineri de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

„Liderii vor discuta despre angajamentul de a coopera strâns asupra unei serii de provocări comune, inclusiv (măsuri pentru) încheierea pandemiei COVID-19, abordarea ameninţării schimbărilor climatice şi promovarea prosperităţii economice şi a securităţii internaţionale pe baza valorilor noastre democratice comune”, a declarat Psaki, conform Agerpres.

Prima vizită efectuată de Angela Merkel în SUA în mandatul lui Joe Biden are scopul de a consolida relaţiile bilaterale dintre Statele Unite şi Germania.

Citeşte şi: Germania începe de luna viitoare vaccinarea copiilor de 12 ani. Anunţul a fost făcut de Angela Merkel

Potrivit Deutsche Welle, obiectivul comun este reprezentat de încheierea pandemiei COVID şi diminuarea efectelor schimbărilor climatice. Atât Biden, cât şi Merkel vor „promova prosperitatea economică şi securitatea internaţională, având la bază valorile democratice comune”, a mai precizat oficialul american.

Vizita a fost anunţată în prima zi a reuniunilor din cadrul summitului G7, între Marea Britanie, Franţa, Italia, Canada, Statele Unite şi Germania, desfăşurate în Cornwall.

Citeşte şi: Angela Merkel, marea sa teamă după 16 ani în funcţia de cancelar al Germaniei. Cum nu şi-ar dori să rămână în istorie

Relaţiile dintre Statele Unite şi Germania au devenit tensionate, pe fondul construirii Nord Stream 2, gazoductul de 11 miliarde de dolari folosit pentru a transporta gazul rusesc în Europa.

Statele Unite au suspendat aplicarea de sancţiuni companiei ruse Gazprom care a construit gazoductul, iar Biden şi Merkel au la dispoziţie trei luni pentru a soluţiona disputa.

La mijlocul luni ianuarie, Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, favorabil continuării orientării centriste a actualului cancelar german Angela Merkel, a fost ales preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ceea ce îl plasează în pole position pentru a deveni următorul cancelar german.

Cu o majoritate de 521 de voturi dintre cei 1.001 delegaţi invitaţi să voteze, Armin Laschet l-a devansat pe Friedrich Merz (466 voturi), rival al istoric al cancelarului şi favorabil unei cotituri spre dreapta, potrivit rezultatelor unui scrutin intern şi va conduce tabăra conservatoare în alegerile generale din septembrie, după cum scrie Financial Times. Tradiţional, şeful CDU devine candidat la cancelaria germană pentru „Uniune”, astfel că Laschet ar putea fi noul cancelar.

Citeşte şi: A fost ales succesorul Angelei Merkel. I se spune „Armin al turcilor”, iar din septembrie ar putea fi noul cancelar al Germaniei

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
A doua recalculare a pensiilor. Are loc tot în 2024. Pensionarii, puși la plată
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
A fost activat sistemul de CONDUS FĂRĂ MÂINI. Poate fi încercat 3 luni, fără costuri
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Stațiunea de vie pentru pensionari. Este locul ideal din România
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Investiție de 8 milioane de lire pentru producția de nanoparticule ce captează gaze cu efect de seră
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...