Senatorul Ghişe, scos cu forţa de la Cotroceni, de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Senatorul Ioan Ghişe a fost scos de către angajaţii SPP de la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, după ce a venit îmbrăcat într-un tricou imprimat cu un mesaj antiprezidenţial.
Romania TV
29 nov. 2012, 16:20
Senatorul Ghişe, scos cu forţa de la Cotroceni, de la recepţia de Ziua Naţională VIDEO

Senatorul PNL Ioan Ghişe a declarat că a fost scos, joi seară, de la recepţia de la Palatul Cotroceni de Ziua Naţională, înainte de finalul evenimentului de ofiţeri SPP.

„Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime”, a spus Ghişe pentru Mediafax.

Senatorul PNL era singurul reprezentant al puterii care a dat curs invitaţiei de la Cotroceni.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea, a relatat punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale faţă de incident. „În timpul recepţiei, a avut loc un incident. Unul dintre invitaţii oficiali, anume domnul senator Ghişe, a încercat să-şi smulgă hainele de pe el şi să creeze scandal, motiv pentru care forţele de ordine au considerat că trebuie să-l însoţească la ieşire”, a spus Oprea precizând că Ghişe încerca să arate tricoul pe care-l avea pe el.

„Administraţia Prezidenţială consideră că românii au nevoie de unire şi nu de dezbinare, cu atât mai mult de Ziua Naţională”, a mai spus Oprea.

Prezent la recepţie, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a precizat că Ghişe a venit într-un tricou pe care scria „Cinci milioane l-au ales, şapte milioane l-au demis” şi pe care l-a arătat atunci când preşedintele a venit să ciocnească un pahar de şampanie cu invitaţii la recepţie.

Eu i-am zis lui Nicolae Văcăroiu: ‘Ăsta a venit să facă o provocare.’ Şi asta a făcut. Nu se face aşa ceva (…) Fiecare are libertatea de conştiinţă, de a protesta, dar nu de Ziua Naţională, nu prin efracţie. Nu în faţa ambasadorilor, nu în faţa conducătorilor cultelor religioase. Nu vii în casa omului să-l spurci”, a declarat C.V. Tudor pentru România TV.

Vadim Tudor a spus că era la circa 15 metri de Ghişe când acesta şi-a arătat tricoul în care venise la recepţie, dar a fost scos de acolo imediat de către stafful prezidenţial. „N-a apucat să mai strige”, a spus europarlamentarul.

La recepţie mai sunt prezenţi prinţesa Lia şi prinţul Paul de românia, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, Emil Boc, Sorin Oprescu şi Peter Imre. 

După ce Curtea Constituţională a decis ca în urma rezultatului referendumului Traian Băsescu să îşi reia atribuţiile, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, apărând cu pancarte atârnate pe corp, inscripţionate cu mesajele „Poporul a decis, Băsescu e demis” şi „Popor român, eşti suveran”.

Ghişe susţinea atunci că gestul său este „simbolic”, că el este un simplu cetăţean şi că nu s-a consultat în privinţa acestei acţiuni cu colegii din PNL.

În 17 octombrie, senatorul PNL a mers la Palatul Parlamentului, unde avea loc Congresul PPE, purtând un tricou alb pe care scria: „7.403.836 romanians dismissed Băsescu” şi „The people are sovereign”.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cine se află, de fapt, în spatele Wizz Air, compania care a provocat scandaluri imense în România. Mii de turiști se plâng de zboruri amânate sau anulate
Capital.ro
Ilegal în România. Îți confiscă tot, inclusiv banii și mașina. Nu există excepție în lege
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Haos în sistemul medical. Unde se calcă pacienții în picioare
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se ADÂNCEȘTE! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
N-ai voie dacă nu prezinți BULETIN. S-a dat azi lege obligatorie în România. Amendă 30.000 lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Curtea Internațională de Justiție declară ilegale colonizările israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'