Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP: „Funcţia este liberă”

Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP, iar funcţia este liberă, declară actualul lider al formaţiunii, Cristian Diaconescu, care a preluat conducerea partidului de la Eugen Tomac, după eşecul de la alegerile parlamentare, când nu s-a atins pragul electoral.
George Russo
14 iun. 2021, 18:05
Traian Băsescu nu mai este preşedinte de onoare al PMP:

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară, funcţia fiind preluată de Eugen Tomac, care a condus formaţiunea până în 2020, când aceasta nu a reuşit să atingă pragul electoral.

„Nu, avem în statutul aprobat la congres funcţia de preşedinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu doreşte să se reîntoarcă, sigur”, a spus la DC News Cristian Diaconescu, întrebat dacă PMP l-a marginalizat pe Traian Băsescu.

La întrebarea directă dacă Traian Băsescu nu şi-a făcut cunoscută dorinţa de a deveni preşedinte de onoare a partidului, liderul PMP a răspuns: „Nu. Funcţia este liberă”.

PMP a fost creat la iniţiativa fostului preşedinte al statului, Traian Băsescu, după ce susţinătorii săi au părăsit Partidul Democrat Liberal.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a retras în 2018 de la conducerea Partidului Mişcarea Populară. El a primit titlul de preşedinte de onoare al acestui partid la congresul extraordinar care l-a ales pe Eugen Tomac lider al formaţiunii.

Traian Băsescu şi-a turnat foştii colegi la Securitate pentru că jucau poker

Doi dintre foștii colegi ai lui Traian Băsescu au primit aviz negativ de la autorități pentru motiv că organizau jocuri de noroc. Pe vremea comunismului, doar statul putea organiza, oficial, jocuri de noroc, iar aici vorbim doar despre Loteria Română.

Băsescu a scris și a semnat (cu numele Petrov) Nota către Securitate pe care i-a transmis-o ofițerului de Securitate din rețeaua căruia făcea parte, căpitanul Despinoiu Nicolae prin intermediul unui rezident al Securității (identificat în documentele Securității cu numele conspirativ Laurențiu). Rezidentul era acel colaborator al Securității care menținea legătura dintre un ofițer și informatorii din rețeaua sa.

Ofițerul de Securitate i-a transmis rezidentului o serie de instrucțiuni pentru colaboratorul Petrov: „A stabili unde joacă aceste elemente poker, în ideea prinderii lor în flagrant, de conducerea Institutului. De asemenea, să stabilească și celelalte elemente care joacă poker”.

Nota dată de Petrov a fost folosită informativ de Securitate, poliția politică comunistă luând o serie de măsuri împotriva a doi dintre colegii turnați de Băsescu, Popovici Florin-Dan și Oprea Florin, în dosarele de urmăriți ale cărora a și fost descoperită nota turnătorului Petrov. Potrivit CNSAS, Popovici și Oprea au fost avertizați de organele de contrainformații militare (Direcția a IV-a a Securității, al cărei informator era Băsescu). De asemenea, Securitatea a propus pentru cei doi avizarea negativă pentru navigarea în apele internaționale, pentru o serie de comportări necorespunzătoare, între care și faptul că „s-au ocupat cu jocurile de noroc, care sunt interzise de legile noastre”.

Citeşte şi: Florin Roman, lider PNL, îl atacă pe Orban: „Cum să faci dezvoltarea României, dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? În timp ce domnia sa a ajuns la şefia Camerei Deputaţilor”

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!