Marea Britanie amână cu o lună ridicarea restricţiilor

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, descoperită iniţial în India, amână cu patru săptămâni relaxarea măsurilor restrictive din Marea Britanie.
Filip Stan
14 iun. 2021, 22:09
Marea Britanie amână cu o lună ridicarea restricţiilor

Marea Britanie menţine măsuri de lockdown. Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de varianta Delta, apărută iniţial în India, relatează AFP.

”Suntem foarte preocupaţi de varianta Delta, care se răspândeşte mai repede decât s-a prevăzut în foaia de parcurs din februarie”, care prevedea o redeschidere completă la 21 iunie, a explicat premierul britanic, care, prin urmare, preferă ”să aştepte până la 19 iulie, pentru a da (serviciului de sănătate) timpul suplimentar de care are nevoie”.

Varianta Delta a coronavirusului SARS CoV2, aflată la originea valului devastator de COVID-19 din India, este cea mai contagioasă tulpină detectată până acum. Medicii bănuiesc însă că provoacă și forme mai severe ale bolii, relatează Bloomberg.

Marea Britanie se confruntă cu al treilea val de Covid-19. Tulpina Delta se răspândeşte rapid în rândul tinerilor

Deficiențe de auz, tulburări gastrice severe și cheaguri de sânge care duc la cangrenă, simptome care nu au fost observate în mod obișnuit la pacienții COVID, au fost legate de medicii din India de așa-numita variantă Delta, sau varianta indiană a SARS-CoV2. În Anglia și Scoția, primele dovezi sugerează că tulpina – care a devenit dominantă acolo – prezintă un risc mai mare de spitalizare.

Varianta Delta, cunoscută și sub denumirea de B.1.617.2, s-a răspândit în peste 60 de țări în ultimele șase luni și a declanșat restricții de călătorie din Australia până în SUA. Marea Britanie a fost nevoită să regândească măsurile de relaxare, care ar putea fi întârziate din cauza acestei variante. Singapore a constatat că mutația a reprezentat 95% din cazurile locale de COVID legate de noile variante.

„Avem nevoie de mai multe cercetări științifice pentru a analiza dacă aceste simptome clinice mai noi sunt legate sau nu de B.1.617”, a spus Abdul Ghafur, medic de boli infecțioase la Spitalul Apollo din Chennai, cel mai mare oraș din sudul Indiei. Ghafur a spus că are mai mulți pacienți COVID cu diaree decât în primul val al pandemiei.

„Anul trecut, am crezut că am învățat lucruri despre noul nostru inamic, dar acesta s-a schimbat. Acest virus a devenit foarte imprevizibil”, a spus medicul.

Durerea de stomac, greața, vărsăturile, pierderea poftei de mâncare, pierderea auzului și durerile articulare se numără printre afecțiunile cu care se confruntă pacienții COViD, arată datele a șase medici care tratează pacienți din India. Variantele Beta și Gamma – detectate pentru prima dată în Africa de Sud și, respectiv, în Brazilia – nu au provocat aproape deloc simptome neobișnuite, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din New South Wales luna trecută.

Ţara din UE care de luni a eliminat masca de protecţie. Mai trebuie purtată doar de cei care stau în picioare în metrou şi autobuz
Unii pacienți infectați cu varianta Delta dezvoltă microtromboze, mici cheaguri de sânge, atât de grave încât au dus la moartea țesuturilor afectate și la dezvoltarea cangrenei, a spus Ganesh Manudhane, cardiolog din Mumbai, care a tratat opt pacienți cu complicații trombotice la spitalul Seven Hills în ultimele două luni. Două dintre ele au dus la amputarea unor degete și a unui picior.

„Am văzut trei-patru cazuri pe tot parcursul anului trecut, iar acum este un pacient pe săptămână”, a spus Manudhane.

India a raportat până acum 18,6 milioane de cazuri de COVID-19 în 2021, comparativ cu 10,3 milioane anul trecut. Varianta Delta a fost „cauza principală” din spatele celui de-al doilea val și este cu 50% mai contagioasă decât tulpina Alfa care a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie, potrivit unui studiu recent realizat de un grup guvernamental indian.

Creșterea numărului de cazuri poate fi la originea numărului mai mare de complicații rare ale pacienților COVID. Chiar și așa, Manudhane a spus că este uimit de cheagurile de sânge pe care le vede la pacienți din toate grupele de vârstă, fără probleme de coagulare.

„Bănuim că ar putea fi din cauza noii variante de virus”, a spus el.

Medicii se confruntă, de asemenea, cu cheaguri în vasele de sânge care alimentează intestinele, ceea ce face ca pacienții să sufere de dureri de stomac – iar acesta este adesea singurul lor simptom, potrivit presei locale.

Unii pacienți COVID au simptome ca pierderea auzului, umflarea gâtului și amigdalită severă, a spus Hetal Marfatia, chirurg la Spitalul King Edward Memorial din Mumbai.

„Fiecare persoană prezintă simptome diferite” în al doilea val, a spus medicul.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai