Clotilde Armand a avut o reacție duminica, după ce președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a explicat că pentru a rezolva problema cu gunoaiele e nevoie de o renegociere de contract cu firma de salubrizare ori o reziliere.
„Iată încă o dovadă că suntem pe drumul cel bun. Nu o spun eu, o spune dl. Bolojan. Și are același punct de vedere ca mine. Sper să audă acum toți colegii liberali care au ales să mă denigreze și n-au înțeles problema de fond în această criză. Dragi colegi liberali din Sectorul 1, facem administrație și nu politică.
Trebuie să reușim să reconstruim acest sector distrus de cei din urma noastră. Știu că este dificil și multe firme de partid care erau abonate până acum la banii publici fac presiuni. Însă interesul comunității este deasupra politicului și doar el trebuie să ne guverneze”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.
Ilie Bolojan, președinte PNL Bihor și fost primar al orașului Oradea pentru trei mandate, a venit cu soluții pentru problema gunoaielor din centrul Capitalei.
Întrebat dacă s-a plimbat prin Sectorul 1 pentru a vedea cu ce probleme de confruntă bucureștenii în această perioadă, Ilie Bolojan a spus că nu a apucat, dar cunoaște situația.
„Nu am apucat, dar știu tema salubrizării care e în toată media. E clar că se plătește mult mai mult pe cap de locuitor. Trebuie verificat în ce constau anumite prestări de servicii. E clar că sunt niște probleme generate de 3 componente de bază. Prima e legată de necesitatea ieșirii din populism. Mă refer nu la actualul primar, pentru că e doar de 6 luni de zile, ci la deciziile anterioare. Când faci servicii de salubrizare fără ca cetățeanul să plătească… cetățeanul nu o să colecteze selectiv, nu o să perceapă, dacă plătește primăria. Nu există servicii gratuite și nelimitate.
Nu există nicăieri depozitare pe marginea străzii. Gunoiul se depozitează în anumite incinte. Altfel nu poți verifica dacă se colectează selectiv. A doua problemă e un contract unde tarifele nu sunt în regulă. Nu sunt decât două posibilități. Renegociere de contract sau reziliere de contract. Eu, când am fost ales primar, i-am chemat pe principalii contractori și am renegociat. La București trebuie purtat un dialog cu o firmă cu care ai contract într-o manieră rezonabilă. Dacă nu există o astfel de reacție de normalitate… facem tariful mediu pe metru pătrat și ai o medie. În București costurile sunt ceva mai mari. Dacă e această problemă … e o vină a sistemului public”, a declarat Ilie Bolojan la PrimaTv.