BAREM Evaluarea Naţională 2021. Elevii claselor a VIII-a au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele la Limba Română. O premieră la examenul de Evaluare Națională 2021 este formatul testului. Pentru prima dată, absolvenții clasei a VIII-a au avut de rezolvat subiecte pe format PISA care constau, și la Limba română, și la matematică, într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo.
Citeşte şi: Barem română Evaluare Naţională 2021. 190 de elevi nu s-au prezentat la examen, un elev a fost eliminat
En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Bar 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd
En VIII 2021 Limba Si Literatura Romana Var 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd
Subiectele şi baremul pot fi consultate AICI.
Citeşte şi: Barem română Evaluare Naţională 2021. Cum se rezolvau subiectele şi cum puteai obţine punctaj maxim
Subiecte română şi baremul de corectare la Evaluare Naţională – pentru minoritatea maghiară
En VIII 2021 Limba Romana Pentru Minoritatea Maghiara Var 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd
En VIII 2021 Limba Romana Pentru Minoritatea Maghiara Bar 04 by Alina Andrei Bodrug on Scribd
Rezultatele de la Evaluarea Naţională au fost anonimizate, încă de anul trecut, aceasta fiind o noutate în ceea ce priveşte examenul naţional pe care îl susţin absolvenţii de gimnaziu.
Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2021
07 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea naţională
22 iunie 2021 Limba şi literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestaţiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluţionarea contestaţiilor
4 iulie – Afişarea rezultatelor finale
Un număr de 12.006 de elevi au fost înscrişi la examenul de Evaluare Naţională în 207 centre. Unităţile de învăţământ vor trebui să respecte măsurile igienico-sanitare pe parcursul desfăşurării concursului, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Potrivit unui comunicat transmis de ISMB, toţi candidaţii provin din mediul urban şi aparţin seriei curente. Evaluarea va fi realizată în 12 centre.
Referitor la desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie), ISMB precizează că:
-un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect;
-un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect;
-sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră;
în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.
La limba română, modelul de subiect nu mai cuprinde trei subiecte, așa cum a fost anii trecuți, ci numai două. Un motiv pentru care modelele de subiecte de Evaluare Națională se modifică este și faptul că elevii de clasa a VIII-a de acum au învățat după o programă școlară modificată, după schimbarea Legii educației în 2011.
Modele de subiecte pot fi descărcate de la adresa: https://subiecte.edu.ro/ La limba și literatura română, modelul cuprinde două mari subiecte cu mai multe subpuncte. La primul subiect, elevii primesc două texte la prima vedere și au de răspuns la mai multe întrebări pe foaia de examen. La cel de-al doilea subiect, elevii au de redactat un text de cel puțin 150 de cuvinte, după modelul următor: „Imaginează-ți că ai călătorit la Polul Nord.
Redactează o notă din jurnalul tău de călătorie, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență narativă, una descriptivă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 2 noiembrie 2020”.
Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 se afișează în dimineața zilei de 29 iunie, în aceeași zi urmând a fi depuse și contestațiile. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 4 iulie.
Rezultatele provizorii ale Evaluării Naționale 2021 se vor afișa pe 29 iunie, până la ora 14.00, potrivit calendarului întocmit de Ministerul Educației.
În aceeași zi începe și depunerea contestațiilor, care va continua și pe 30 iunie.
După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe 4 iulie.
Evaluarea Națională se va desfășura fără control epidemiologic și fără ca intrarea elevilor în școli să fie condiționată de măsurarea temperaturii, a anunțat la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Regulile care rămân însă obligatorii sunt păstrarea distanței și purtarea măștii.
Pandemia nu a trecut, examenul se va desfășura cu respectarea regulilor de protecție sanitară specifice spațiilor închise, cu prezența fizică, fără triaj, termometrizare, sau alte lucruri, panouri de plexiglas care au fost impuse anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Citeşte şi REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Ce note au luat elevii după contestaţii