„Este un motiv de ingrijorare cu privire la dorința de a se prezenta chiar dacă au situația încheiată. Sunt încrezător, a existat 65,56% procent de promovare la simulare.”, a mai adăugat Sorin Câmpeanu
Când a fost întrebat ce părere are cu privire la faptul că există mai mulți corigenți anul acesta la clasa a 8-a, decât au existat la toate claselele în anul precedent, Sorin Cîmpeanu a mai precizat că autoritățile nu au fost pregătite.
„Rezultatele pandemiei se văd . Mulți elevi nu au reușit să încheie situația școlară. Este generația care dă examenul după ce a făcut clasa pregătitoare. Este momentul să facem un bilanț între rezultatele elevilor. Nu am fost pregătiți anul acesta. La Evaluarea Națională de la clasa a-6-a, fiecare întrebare are un cod, evaluarea se face în funcție de raspunsul elevului la fiecare întrebare, pentru a se vedea unde trebuie sa insiști mai mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a mai discutat și despre testele PISA și că examenele de la Evaluarea Națională vor fi mai apropiate de acest tip de examene
„Am reușit să organizăm pretestările PISA. Important este să avem un progres, mai ales că este o generație care a făcut clasa pregătitoare.
Am incercat să flexibilizăm cat s-a putut. Voi extrage subiecte pentru evaluare pentru a fi sigur ca nu există vicii de formulare. Subiectele sunt mai aproape de testarea PISA. Din perspectiva gradului de dificultate nu sunt mai complicate sau mai simple. Sper ca rezultatele să confirme rezultatele de la simulare.
Ministrul a mai discutat despre disponibilitatea locurilor din licee pentru elevii care vor promova la Evaluarea Națională. Sorin Cîmpeanu a precizat că „splitarea” a generat un număr mai mic elevi anul acesta care vor concura pentru un loc la liceu.