Polițista care îmblânzește cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri în cadrul Serviciului Criminalistic. „Prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni”

O polițistă în vârstă de 23 de ani este singura din județul Giurgiu ce are abilitatea de a îmlânzi cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri, din cadrul Serviciului de Criminalistică.
Ruxandra Rădulescu
22 iun. 2021, 20:25
Polițista care îmblânzește cei mai periculoși câini, antrenați să depisteze droguri în cadrul Serviciului Criminalistic.

O polițistă în vârstă de 23 de ani, pe nume Roberta Sîrbu, este singurul ofițer din județul Giurgiu ce are capacitatea de a lucra cu cei mai periculoși câini din cadrul Serviciului de Criminalistică. Patrupezii antrenați special pentru a depista substanțe interzise pot deveni letali dacă situația o cere, însă Roberta a reușit să creeze o conexiune cu totul specială cu aceste animale. Cei doi câini ciobănești germani, Xena și Kabar, sunt partenerii de nădejde pe care Roberta se bazează necondiționat în cadrul misiunilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească.

Polițista a reușit să dărâme prejudecățile și să demonstreze că o femeie este capabilă de una dintre cele mai periculoase ocupații, aceea de polițistă în cadrul Serviciului Criminalistic din Giurgiu, dar este în același timp și studentă în ultimul an la Facultatea de Drept.

Pentru Roberta comunicarea cu animalele este un act foarte firesc, deoarece a crescut de mică în preajma necuvântătoarelor.

„Animalele sunt o latura a mea mai sensibilă, am o sensibilitate pentru ele. De mică am crescut cu animale, am crescut la curte. Părinții mei au avut tot timpul pisicuțe, căței, în momentul de față avem și 5 cai la curte.”, povestește Roberta.

O polițistă îmblânzește cei mai periculoși câini din cadrul Poliției: „Prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni”

Polițista a mers pe urmele tatălui ei în alegerea meseriei, acesta a fost la rândul său ofițer al legii. Ea a descoperit că își dorește să lucreze cu animalele din cadrul Serviciului de Poliție când a văzut un vecin care plimba un câine special antrenat să ajute oamenii legii.

„De meseria asta am aflat de la un vecin, îl tot vedeam cu un câine. Am zis ok, are câine, e uniformă, ce se întâmpla și m-am dus și l-am întrebat. Și el îmi spune, uite am un câine de serviciu, sunt în cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale. Am zis wow. Mi-a povestit, mi-a plăcut foarte tare și am spus că o să fac și eu lucrul asta.”

Unul dintre partenerii de încredere ai Robertei este câinele Ciobănesc Genrman Xena, de care polițista s-a atașat când a primit primul post la poliția din Bolintin Vale, iar animalul avea abia 5 luni.

Pe patrupedul Kabar, un câine extrem de inteligent și experimentat, l-a întâlnit a fost detaşată la Serviciul Criminalistic din Giurgiu. Roberta a știu să creeze o conexiune extrem de puternică cu cei doi câini care acum îi sunt cei mai buni prieteni.

„Câinii necesită o îngrijire aparte, mai ales cei de Poliție. Este cea mai bună alegere făcută de mine în poliție. E un lucru minunat să lucrezi cu câinii, prefer să lucrez cu un câine, decât cu 5 oameni, pentru că atât face un câine, cât 5 oameni.”, a mai declarat polițista conform Antena 3.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Poliția britanică avertizează asupra influenței negative a lui Andrew Tate asupra tinerilor băieți
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!