Diana Şoşoacă prevede sfârşitul Uniunii Europene, după adoptarea raportului Matic, care prevede că bărbații pot naște copii, dar și că avortul nu poate fi interzis, acesta fiind un drept fundamental.
„Îmi este din ce in ce mai clar ca UE s-a îndepărtat total de ceea ce a vrut sa fie la infiintare! Cred ca din ce in ce mai multe state normale la cap vor incepe procedura de iesire din UE!
Ceea ce s-a intamplat ieri in PE ESTE INACCEPTABIL! VA TREBUI SA LUPTAM LA PROPRIU IMPOTRIVA ACESTOR INCALCARI FLAGRANTE ALE DREPTURILOR OMULUI SI MORALITĂȚII!”, a scris Diana Șoșoacă pe Facebook.
„Nu e vorba de timiditate, ci de moralitate, de logica si de legea lui Dumnezeu. E o aberatie a raportului Matic, care spune ca si barbatii pot naste, deci trebuie sa beneficieze de servicii medicale de protectie a sarcinii. Dar as vrea sa vad si eu cum ramane insarcinat un transgender, ca nu are cum. S-a ajuns ca minoritatile sa aiba mai multe drepturi decat majoritatile. Acest raport considera avortul drept fundamental, ceea ce vine in contradictie cu dreptul fundamental la viata.
Este vorba de pruncucidere si cine va lua atitudine, cva risca inchisoarea. Apoi edicatia sexuala: este vorba de identitatea de gen. Nu stiu daca stiti, medicii nu mai au voie sa refuze sa faca avorturi, ceea ce inseamna ca sunt incalcate tratatele ue. CE va trebui sa transmita directive, ba obligand, ba santajand statele. Vor trebui facute regulamente care sa implementeze acest raport, iar acest lucru contravine tratatului de formare a UE si daca se ajunge la asa ceva, parerea mea este ca Romania nu mai are ce cauta in UE.”, a spus Şoşoacă în exclusivitate la România TV.
Parlamentul European a adoptat joi un raport prin care le cere celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să garanteze accesul femeilor la avort, supus unor legi extrem de restrictive în unele state membre, şi să asigure în acelaşi timp accesul la „o contracepţie de calitate şi la preţuri accesibile”, relatează AFP.
Acest raport fără caracter obligatoriu, dezbătut intens în sesiune plenară, face apel la statele membre „să garanteze că femeile beneficiază de drepturi sexuale şi reproductive de calitate, complete şi accesibile, precum şi să suprime toate obstacolele care împiedică accesul deplin la aceste servicii”.
Este vorba „de un pilon fundamental al drepturilor femeilor şi al egalităţii de gen”, care „nu poate fi în niciun fel redus sau retras”, insistă rezoluţia, adoptată cu 378 de voturi ‘pentru’, 255 ‘împotrivă’ şi 42 de abţineri.
Fără a numi vreo ţară, eurodeputaţii evidenţiază „legile extrem de restrictive din anumite state membre, care interzic avortul, cu excepţia unor circumstanţe strict definite”, împingându-le pe femei „la avorturi clandestine” sau „să îşi ducă sarcina la capăt fără voinţa lor, ceea ce este o încălcare a drepturilor omului”.
Raportul critică posibilitatea oferită de unele state membre medicilor sau centrelor medicale să refuze să furnizeze servicii de sănătate pe baza unei „clauze de conştiinţă”.
Parlamentul European le cere de asemenea statelor membre să garanteze accesul la „produse contraceptive de calitate şi la preţuri accesibile, în contextul în care majoritatea statelor membre nu le rambursează sau le rambursează doar într-o mică măsură. Legislativul comunitar cere de asemenea un acces la tratamente de fertilitate fără discriminare, în special faţă de femeile singure sau cuplurile de femei.