Vaccinare anti-COVID la copii. Valeriu Gheorghiţă: „Au fost două cazuri de miocardită”. Noi reacţii adverse înscrise pe prospect

Valeriu Gheorghiţă a făcut noi precizări privind vaccinarea copiilor împotriva coronavirusului. Medicul militar a transmis că în prezent există semnalul miocarditei la copii.
Loredana Brumă
26 iun. 2021, 08:56
Vaccinare anti-COVID la copii. Valeriu Gheorghiţă:
Vaccinare anti-COVID la copii. Valeriu Gheorghiţă: "Au fost două cazuri de miocardită"

Vaccinare anti-COVID la copii. Valeriu Gheorghiţă îi încurajează pe părinţi să-şi vaccineze copiii împotriva coronavirusului, precizând că din 142.000 de persoane vaccinate cu prima doză, care au vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, doar două au avut miocardită.

Vaccinare anti-COVID la copii. Valeriu Gheorghiţă, noi precizări

„Practic, s-a observat că, la un milion de persoane vaccinate din grupa de vârstă 12 – 15 ani, putem evita 5.700 de cazuri noi de îmbolnăviri şi aceste cazuri în perioada următoare s-ar putea să fie generate de tulpina delta, ele vor genera cazuri secundare foarte multe, când copiii merg la şcoală în colectivitate. Se previn peste 200 de internări.

Au fost două cazuri de miocardită la tineri de 17 ani care au avut o evoluţie foarte bună. De altfel, toate cazurile înregistrate în SUA şi analizate, peste 300 de cazuri, au avut toate evoluţie foarte bună, după 3-4 zile de spitalizare şi nu s-au înregistrat decese”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a subliniat faptul că şi infecţia cu SARS-COV-2 poate să dea miocardite la tineri.

Miocardita este o inflamaţie a muşchiului cardiac care se manifestă prin durere în piept şi uneori poate să fie prezentă o stare de oboseală, frison, febră, dureri musculare.

Citeşte şi Vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiţă a spus când se face a treia doză de vaccin

FDA, avertisment privind cazuri de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor anti-COVID

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite a transmis un avertisment privind cazurile rare de inflamaţie cardiacă în prospectele vaccinurilor pentru Covid-19 ale Pfizer/BioNTech şi Moderna, potrivit Reuters, citat de News.ro.

FDA a anunţat că pentru fiecare vaccin, fişele informative pentru furnizorii de asistenţă medicală au fost revizuite pentru a include un avertisment care sugerează riscuri crescute de miocardită şi pericardită, în special după a doua doză şi cu apariţia simptomelor în câteva zile după vaccinare.

Citeşte şi Vaccinare anti-COVID. Florin Cîţu: În România suntem victimele propriului succes. Am adus vaccinul în lanul de lavandă, îl ducem şi pe plajă

Reamintim că începând cu 11 iunie, peste 1.200 de cazuri de miocardită sau pericardită au fost raportate la sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinului din SUA (VAERS), din aproximativ 300 de milioane de doze de vaccin ARNm administrate.

Cele mai multe cazuri au fost raportate la bărbaţi şi în săptămâna următoare celei de-a doua doze de vaccin. Centru pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a identificat 309 spitalizări din cauza inflamaţiei cardiace la persoanele cu vârsta sub 30 de ani, dintre care 295 au fost externate.

Autorităţile de reglementare a sănătăţii din mai multe ţări au investigat cazuri de miocardită şi pericardită, mai frecvent întâlnite la bărbaţi tineri, după vaccinarea cu Pfizer sau Moderna, vaccinuri care se bazează pe tehnologia ARNm, relatează Reuters.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Ei sunt noii jurați X Factor 2024! „Mă simt onorat de invitație!”
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
OpenAI zguduie piața. Ce știe să facă noul chatbot
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'