Orban şi Barna se contrazic pe moţiunea de cenzură. Totodată, liderul USR, Dan Barna, anunță faptul că parlamentarii USR-PLUS vor fi prezenți și vor vota împotriva moțiunii de cenzură.
”Le cer PSD-iștilor să nu se mai implice în campania internă a PNL, rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar PNL nu va vota moțiunea de cenzură. La nivelul coaliției s-a decis ca parlamentarii noștri să fie prezenți, dar să nu voteze.
Obiectivul nostru este ca PSD și AUR să nu ia niciun vot în plus față de numărul parlamentarilor pe care îi au.
Au fost multe minciuni ale celor de la PSD, care au spus că parlamentari ai PNL sau ai altor parteneri din coaliție vor vota moțiunea de cenzură.
Noi am luat o decizie la nivelul coaliției, sigur că ar trebui să mărim numărul participanților la coaliție cu toți membrii Biroului Politic Național al USR, ca să fim siguri că se înțeleg toate deciziile.”, a spus Ludovic Orban.
Dan Barna îl contrazice pe Orban și arată că parlamentarii vor fi prezenți, dar vor vota împotrivă.
„Parlamentarii USR PLUS vor participa la votul moţiunii de cenzură. Vom vota împotriva moţiunii de cenzură. Nu e niciun de echivoc aici. Vom fi prezenţi, vom participa fără niciun fel de problemă”, a declarat Dan Barna, la finalul şedinţei de luni a Biroului Naţional al partidului.
PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat miercuri prim-vicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu, care a a afirmat că Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti şi şi-a exprimat speranţa ca, spre binele României, moţiunea să treacă.
Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit miercuri pentru prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, care a fost depusă dimineaţă de parlamentarii PSD. Moţiunea este intitulată „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”, iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR „conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare”.
Sorin Grindeanu a fost întrebat ce şanse are moţiunea să treacă, acesta spunând că sunt informaţii că sunt mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare care ar urma să „întoarcă armele”. Grindeanu a explicat şi care sunt variantele pe care PSD le-ar lua în calcul, dacă moţiunea ar trece şi guvernul Cîţu ar cădea.