Rezultate Evaluarea Naţională 2021 TIMIŞ. Lista completă poate fi consultată pe www.româniatv.net şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Edu.ro, la momentul publicătii. Rezultatele la Evaluare Națională sunt publicate în format anonimizat. Asta înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2020 vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile.
În aceeași zi începe și depunerea contestațiilor, care va continua și pe 30 iunie. După soluționarea contestațiilor, rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afișate pe 4 iulie.
În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, ”nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii”.
Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.
Etapa specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII 2021) este programată în perioada 5 – 12 iulie, fiind precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Primele rezultate ale etapei speciale sunt aşteptate în 9 iulie, iar după contestaţii, rezultatele definitive sunt programate în 12 iulie.
Și în acest an, examenul de Evaluare Națională s-a desfășurat în condiții speciale, dat fiind faptul că încă ne aflăm în pandemie.
Au rămas în vigoare purtarea măștii, dezinfectarea zonelor și a spațiilor, precum și realizarea de circuite bine delimitate în unitățile de învățământ. Singura măsura diferită față de anul trecut a fost eliminarea verificării temperaturii elevilor înainte de intrarea în sala de examen.
În acest an, peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost înscrişi pentru a susţine Evaluarea Naţională. Din acest total, 12.006 de elevi sunt în municipiul Bucureşti. Probele scrise la limba română, matematica și limba maternă s-au desfășurat în 3.850 de centre.
Cum se calculează media de admitere la liceu:
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.
Formula de calcul a mediei de admitere la liceu 2021
MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN
MA = media de admitere;
ABS = media generala de absolvire a claselor V-VIII;
EN = media generala obtinuta la examenul de evaluare nationala, clasa a VIII-a
Calculul mediei de admitere utilizate pentru admiterea in colegiile nationale militare pentru anul scolar 2019-2020 se face diferit fata de media din liceele obisnuite.
MFA = 0,3 MA + 0,7 NT
unde:
MA = media de admitere calculata conform punctului I;
NT = nota la testul tip grila de verificare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica;
MFA = media finala de admitere.
Citeşte şi: Barem română Evaluare Naţională 2021. 190 de elevi nu s-au prezentat la examen, un elev a fost eliminat pentru fraudă
Calendarul etapei speciale a Evaluării Naționale 2021 28 iunie – 2 iulie 2021 – Înscrierea la etapa specială a Evaluării Naționale (se pot înscrie numai candidații care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut înscrie în perioada 7-11 iunie 2021) 5 iulie 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă 6 iulie 2021 – Matematica – proba scrisă 7 iulie 2021 – Limba și literatura maternă – proba scrisă 9 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (ora 12:00) Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00) 10 – 11 iulie 2021 – Rezolvarea contestațiilor 12 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)
Important este faptul că notele nu sunt afișate nominal, numele candidaților fiind înlocuite de un cod numeric înmânat elevilor la prima probă a Evaluării Naționale, elevii trebuind să semneze că au primit respectivul cod.
„Pentru comunicarea notelor obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Evaluare Națională care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „absent”/„eliminat din examen”, după caz”, prevede metodologia examenului aprobată de către Ministerul Educației.
Citeşte şi: BAREM Matematică Evalurea Naţională 2021 EDU.RO. AVEM grila de corectare a subiectelor. Cum luai nota 10