Vladimir Putin este dispus să ia orice măsuri, după incidentul din Marea Neagră: „Aceasta a fost o provocare planificată şi deliberată”

Nava de război britanică despre care Rusia spune că a intrat ilegal în apele sale teritoriale de lângă Crimeea săptămâna trecută a făcut acest lucru pentru a observa în detaliu reacţia forţelor ruseşti, a declarat preşedintele Vladimir Putin miercuri în cadrul sesiunii sale anuale de întrebări-răspunsuri.
George Russo
30 iun. 2021, 18:16
Vladimir Putin este dispus să ia orice măsuri, după incidentul din Marea Neagră:

Ministerul de Externe rus a convocat-o pe ambasadoarea Regatului Unit la Moscova pentru a-i prezenta un protest ferm, după ce distrugătorul britanic HMS Defender a încălcat ceea ce Kremlinul susţine că sunt apele teritoriale ale Rusiei în largul Crimeii, dar pe care Marea Britanie şi restul lumii le consideră ca aparţinând Ucrainei, nerecunoscând anexarea Crimeii de către Moscova lui Vladimir Putin în 2014.

„A fost o provocare, desigur”, a spus Putin în timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, difuzată în direct de televiziunea de stat.

„(Dar) chiar dacă am fi scufundat distrugătorul britanic lângă Crimeea, este puţin probabil ca lumea să fi fost la un pas de un al treilea război mondial”, a declarat preşedintele rus, potrivit căruia în incidentul cu HMS Defender ar fi implicaţi nu doar britanicii, ci şi americanii, conform RIA Novosti.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, despre Putin: „Preşedintele nostru este gata să facă totul pentru a proteja ţara”

Preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să adopte orice fel de măsuri pentru a proteja Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, evitând să dea un răspuns direct marţi seara la întrebarea dacă şeful statului rus ar putea să dea ordin de a se trage asupra navelor NATO, în contextul recentului incident cu un distrugător britanic în apele din apropierea Crimeii, potrivit agenţiei de presă oficiale ruse TASS, citată de Stiripesurse.

Haideţi să nu vorbim despre astfel de scenarii”, a spus Peskov la postul public de televiziune Rossia-24, explicând că „uneori cuvintele se pot materializa”, astfel că „nici nu ar trebui să ne gândim sau să vorbim despre aşa ceva”.
„Dar ruşii ar trebui să ştie un lucru: preşedintele nostru este întotdeauna gata să facă totul pentru a ne proteja ţara, dacă este necesar”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Autorităţile ruse, a spus el, înţeleg de ce britanicii au întreprins incidentul cu distrugătorul HMS Defender în largul coastei Crimeii. „Aceasta a fost o provocare planificată şi deliberată”, consideră secretarul de presă al preşedintelui rus.

Ministerul rus al Apărării a comunicat la 23 iunie că distrugătorul HMS Defender a intrat în apele teritoriale ale Rusiei în apropierea Capului Fiolent, situat în partea de sud a peninsulei Crimeea, iar o navă de patrulare şi un avion Su-24 au deschis foc de avertisment de-a lungul rutei vasului de război britanic pentru a-l face să părăsească apele ruseşti.

Ministerul Apărării de la Moscova a calificat acţiunile echipajului distrugătorului drept o încălcare grosolană a Convenţiei ONU privind dreptul mării.

Partea britanică a susţinut că nava efectua o „trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei”. Potrivit versiunii sale, militarii ruşi nu au deschis focul în direcţia distrugătorului, ci „efectuau exerciţii de antrenament” în zonă, notează TASS.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Cuba. Mai multe imobile înalte din capitala Havana au fost evacuate

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Viktor Orban critică Occidentul și prevede un viitor dominat de Asia și Rusia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!