Clipe cumplite pentru o familie din Buzău. Raisa e de negăsit. Copila de şase ani parcă a intrat în pământ!

Momente de coşmar pentru o familie din Buzău. Fetița lor de nici 6 ani a dispărut de acasă de joi seară. Polițiști, jandarmi, pompieri, însoțiți de voluntari și zeci de localnici din comuna Săgeata o caută fără oprire.
Filip Stan
02 iul. 2021, 08:25
Clipe cumplite pentru o familie din Buzău. Raisa e de negăsit. Copila de şase ani parcă a intrat în pământ!

Clipe cumplite pentru o familie din Buzău. Misiunea este una dificlă, pentru că micuța are probleme de dezvoltare și nu răspunde atunci când este chemată pe nume.

Clipe cumplite pentru o familie din Buzău. Raisa e de negăsit. Copila de şase ani parcă a intrat în pământ!

Raisa Florentina Scarlat, o fetiţă de 5 ani şi 7 luni, cu probleme de comunicare şi dezvoltare, a dispărut de acasă, din satul Găvăneşti, comuna Săgeata, judeţul Buzău. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost sesizaţi, joi seară, despre dispariţia minorei. Ea a plecat de la domiciliu în jurul orei 21.30, şi nu a mai revenit.

La momentul dispariţiei, fetiţa era îmbrăcată cu pantaloni scurţi de culoare roşie, fără articol vestimentar în partea de sus a corpului, desculţă.

Aceasta are un metro înălţime, aproximativ 22 kg, păr şaten, lung, ochi caprui, ten alb. Potrivit news.ro, fata este diagnosticată cu dizabilităţi de dezvoltare şi nu răspunde când este strigată pe nume. Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea minorei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Facebook aduce sistemul AMBER Alert în România printr-un parteneriat cu Poliţia Română. Programul ajută la localizarea copiilor dispăruţi trimiţând alerte utilizatorilor aplicaţiei din zona dispariţiei.

In acest context am realizat un interviu cu Emily Vacher – Director of the Trust & Security Team la Facebook, persoana responsabilă de acest program. Înainte de a lucra la Facebook, Emily Vacher a lucrat ca Agent Special în cadrul Biroului Federal de Investigaţii (FBI) timp de mai bine de un deceniu, fiind specializată în infracţiuni împotriva copiilor.

AMBER Alert este probabil singurul instrument Facebook conceput cu speranţa că nu va fi utilizat niciodată. Deoarece alertele AMBER sunt distribuite prin diferite canale, cum ar fi mesaje text, radio şi TV sau indicatoare rutiere digitale, şi nu putem primi feedback de la forţele de ordine cu privire la sursa AMBER care a fost utilizată pentru găsirea copilului, fiind dificil să atribuim succesul unei singure platforme. Există totuşi mai multe cazuri în care ştim că a alerta distribuită pe Facebook a fost de ajutor. De exemplu, pe 3 ianuarie 2018, un copil de 5 luni a fost răpit în Greene County, Missouri. Facebook AMBER Alert a fost distribuită de 46.000 de ori şi a fost vizualizată de peste 2 milioane persoane. Un utilizator Facebook, care a primit Alerta AMBER, a văzut automobilul răpitorului în oraşul Ozark, a sunat la 911, iar în doar 43 de minute de la apăsarea iniţială a Alertei AMBER, copilul a fost găsit în siguranţă şi a fost înapoiat familiei.

Citeşte şi: Mecanism național de alertă publică care ajută la găsirea copiilor dispăruți se lansează în România. „Alertă Răpire Copil” vine în ajutorul Poliției Române
 

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Produsul românesc care a ajuns să fie medaliat cu aur în Europa. A devenit un simbol al excelenței și e de o calitate superioară
Capital.ro
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Playtech.ro
Zodiile care câștigă o gălăgie de bani în octombrie 2024. Norocul le surâde
DailyBusiness
Se dau bani de la Guvern pentru încă 4 milioane de români! Anunțul major în România
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Florin Piersic, surpriză pentru fani. Marele actor se întoarce pe scenă
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Au crezut că nu le vede nimeni dar… 50 de vedete sexy cu mâna în chiloţei
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Doliu la Digi și Antena 1. Tragedia a lovit lumea televiziunii: Să citiți și să-l pomeniți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Gloria Bistriţa debutează cu victorie în Liga Campionilor împotriva CSM Bucureşti
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...