EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru

După emoțiile din zilele de examen, absolvenții de liceu au aflat primele rezultate ale examenului de Bacalaureat pe 5 iulie. Romaniatv.net vă oferă notele şi ierarhiile pe fiecare judeţ.
Filip Stan
05 iul. 2021, 10:24
EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru
EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021.

REZULTATE BACALAUREAT PE JUDEŢE AICI

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rezultate Bac 2021

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe sistemul de corectare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că şi-ar dori ca lucrările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat  să fie corectate online, pe baza unor coduri pe care le vor primi subiectele. Ministrul crede că, odată cu digitalizarea acest proiect ar putea fi implementat. ”Profesorii corectori vor putea corecta online, fără să se cunoască între ei. Am dreptul să fiu optimist”, a afirmat ministrul.

Rezultate Bac 2021, lucrările vor fi SCANATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări la corectare

”Există un pilot şi sunt colegi cu iniţiativă care au demarat pentru clasa a VI-a acest proiect pilot, evaluări la matematică – ştiinţe, cărora să le fie alocat câte un cod pe fiecare item şi să fie culese rezultatele pe fiecare item în aşa fel încât să ai o imagine mult mai clară ce a mers şi ce nu a mers bine. În momentul în care analizăm pe fiecare item în parte, ştii că trebuie să te concentrezi în procesul de îmbunătăţire a predării pe aceste competenţe. Îmi doresc acest sistem şi la Evaluarea Naţională. Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns al elevilor, următorul pas ar fi colectarea informatizată la nivel de item. Fiecare dintre subiecte va avea propriul cod. Profesorii corectori vor putea corecta online, fără să se cunoască între ei. Am dreptul să fiu optimist. Dacă tot vorbim de digitalizare, am zis un lucru mărunt, dacă îl fac într-un an tot e bine”, a explicat ministrul.

Când are loc sesiunea de toamnă Bac 2021

  • 19 – 26 iulie 2021 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (geografie, informatică, fizică, chimie, biologie, economie, psihologie, sociologie, filosofie, logică)
  • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
  • 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Sorin Cîmpeanu anunţă extinderea Programului ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”. Suma disponibilă este de 120 milioane euro

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Notele mici aşteptate de elevi, o realitate îngrijorătoare. Un expert în educaţie observă o altă tendinţă alarmantă

Bacalaureatul a continuat astăzi pentru absolvenţii de liceu. Ei au susţinut proba scrisă la alegere a profilului. Materiile principale pentru care au putut opta sunt geografie, logică, psihologie, informatică, biologie, fizică şi chimie.

Ana Latiş este profesoară de geografie. Iată ce spune despre subiectele de azi: „Multe dintre ele au fost lucrate la clasă datorită acelor teste de antrenamente publicate de către Minister. Eu consider că elevii au avut şanse mari să ia note mari la această probă”.

Claudia Cochină este expert în educaţie şi spune că nu rezultatele elevilor la BAC ar trebui să ne îngrijoreze, ci mai degrabă rata numărului scăzut de elevi la examen.

„Trebuie să ne uităm cu atenţie la această realitate pe care o avem în faţă. Şi anume, procente considerabile din puţinii elevi pe care noi îi mai avem renunţă să mai susţină acest examen de Bacalaureat”, explică ea.

La proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată miercuri, au participat 120.704 candidaţi (96%).

Pentru susţinerea acestei probe scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidaţi. Nu s-au prezentat 4.946 de candidaţi.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 36 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15.00 de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

Rămâneţi pe romaniatv.net pentru a afla  REZULTATE BAC 2021, conform EDU.RO

 

 

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Ai cont și card la ING? Banca, anunț important pentru clienți, toți sunt vizați
Capital.ro
Se dă ordin în România. Românii trebuie să prezinte buletinul. Devine obligatoriu
Playtech.ro
Surpriză de Paște de la stat: banii intră în conturi cu o săptămână mai devreme
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Mariana Moculescu, în pragul evacuării. Fostul soţ, Horia Moculescu, a sfătuit-o să-şi găsească serviciu: „Nu pot da mai mult decât pot”
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Ninsorile vin din Ucraina și se extind în toată România. Ce ascunde acest fenomen ciudat
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Papa Francisc, trimis de medici acasă pentru a muri în pace. Primele declarații ale Suveranului Pontif: „Fără speranță..”
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Creștere obligatorie a pensiilor decisă de judecători! Cine ar putea primi cu 50% mai mult la pensie
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)