Beneficii ulei de cocos. Iata ce se intampla daca consumi trei lingurite de ulei de cocos pe zi.
Se imbunatateste digestia, se reduc ulcerele si colitele ulcerative
Nuca de cocos imbunatateste digestia si ajuta organismul sa absoarba vitaminele solubile in grasimi, calciul si magneziul. Uleiul de cocos imbunatateste flora intestinala si distruge bacteriile daunatoare.
Se intareste sistemul imunitar
Acidul lauric contribuie la tratarea candidei si a altor infectii cauzate de bacterii, fungus, virusi si paraziti. Adauga o lingurita de ulei de cocos in dieta ta, de trei ori pe zi si sistemul imunitar va avea de castigat.
Cresc nivelul energiei si rezistenta
Uleiul de cocos este usor de digerat si contribuie la cresterea nivelului energiei din organism, facandu-l mai rezistent la efort. Multi atleti il folosesc pentru imbunatatirea performantelor. Ia inainte cu 30 de minute de o sesiune de antrenament un mix format din cate o lingurita de ulei de cocos, miere si seminte de chia.
Se previne osteoporoza
Stresul oxidativ si radicalii liberi sunt principalii vinovati pentru instalarea osteoporozei. Din moment ce uleiul de cocos are un continut ridicat de antioxidanti, el va contribui la prevenirea osteoporozei. In plus, uleiul de cocos ajuta la o absorbtie mai rapida a calciului in intestine.
Alte beneficii ale oferite de uleiul de cocos
– Calitati antifungice – gratie aciziilor grasi cu lant mediu existenti in compozitia sa, uleiul de cocos are proprietati antifungice puternice. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca acest tip de ulei poate distruge peste 50 de ciuperci de candida.
– Protectie cardiovasculara – vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Specialistii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, a colesterolului rau, trigliceridelor si lipoproteinelor – toti acesti makeri fiind considerati factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
– Accelerarea arderii grasimilor – cercetatorii au constatat ca uleiul de nuca de cocos poate avea un rol important in pierderea in greutate. Ca urmare a modului in care sunt absorbite grasimile cu lant mediu acestea sunt mai usor de ars decat alte tipuri de grasimi. Astfel se intensifica procesul arderii grasimilor in ficat si va rezulta o cantitate mai mare de energie. Acest lucru poate contribui la pierderea in greutate.
– Detoxifiere – rezultatul efectului antifungic ar putea fi distrugerea unor specii de fungi din organism. In acest caz, o serie de toxine se pot acumula in sange rezultand inflamatii, iritatii, eruptii cutanate, dureri de cap, indigestie. Acestea sunt simptome comune ale unei reactii de detoxifiere a organismului numit si raspuns Herxheimer. Medicii sugereaza ca in cazul in care apar aceste manifestari sa se scada doza initiala de ulei de cocos, iar apoi acesta sa fie reintrodus treptat.
– Mentinerea sanatatii glandei tiroide – uleiul de cocos poate sustine sanatatea glandei tiroide gratie combinatiei unice de proprietati nutritive si prinfaptul ca acesta ajunge direct la ficat fara a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enezimelor in procesul digestiei.
Remedii naturale pentru ten deshidratat. Şase măşti rapide şi eficiente din ingrediente la îndemâna oricui
– Rol antiimbatranire – uleiul de nuca de cocos ajuta la incetinirea efectelor imbatranirilor intrucat este bogat in antioxidanti
– Reduce grasimea abdominala – in urma unor studii s-a confirmat ca la femeile care au consumat zilnic 2 linguri de ulei de cocos grasimea absominala a scazut dupa 12 saptamani.
– Consolidarea rezistentei osoase – ca urmare a compozitie sale, uleiul de cocos ajuta la o mai buna absorbtie a calciului, vitaminei D dar si a altor minerale esentiale pentru organism.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.