Băsescu: Le-am spus liderilor USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie VIDEO

Traian Băsescu îi acuză pe liderii USL că se folosesc de imaginea sa în campania electorală. Într-o conferinţă de presă susţinută la Cotroceni, preşedintele i-a etichetat pe Victor Ponta şi Crin Antonescu drept mincinoşi, afirmând că premierul se înscrie în definiţia termenului "mitoman".
Romania TV
03 dec. 2012, 15:30
Băsescu: Le-am spus liderilor USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie VIDEO

Principala nemulţumire a lui Traian Băsescu este faptul că numele său apare în anumite pliante ale USL alături de mesaje negative la adresa sa. „I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie”, a fost primul mesaj al preşedintelui care a prezentat mai multe îndemnuri electorale folosite de către reprezentanţii uniunii.

În replică la sloganurile PSD şi PNL (conform cărora şeful statului ar încerca să respingă propunerea de premier a USL şi că alegerile din decembrie sunt o „continuare a lupte politice” începute la referendumul din vară), Băsescu îi etichetează pe Victor Ponta şi Crin Antonescu drept mincinoşi, afirmând despre primul-ministru că se înscrie în definiţia mitomanului

ROMÂNIATV.NET a transmis cele mai importante declaraţii ale preşedintelui.

-I-am prevenit pe liderii USL că voi reacţiona dacă fac din mine subiect de campanie. Primul subiect e reacţia dată la instrucţiunile date de USL. USL îşi menţine politica de dezinformare.

-USL susţine sus şi tare că preşedintele trebuie să fie neutru, dar îl folosesc în materialele de campanie. Primul mesaj: Europa îi cere lui Traian Băsescu să respecte rezultatul alegerilor. E o mare minciună. Până acum nu mi-a cerut nimeni nimic. Al doilea mesaj: alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Traian Băsescu. Oamenii ăştia mint că vor coabitare iar aici scriu negru pe alb că alegerile din 9 decembrie sunt continuarea luptei cu Traian Băsescu. E o minciună demontată în scris, iar lui Victor Ponta nu face decât să-i confirme calitatea de om care minte, unii spun minte cum respiră, minciuna ca mod de viaţă te aşează în definiţia mitomanului.

-Alt mesaj: ieşirile lui Traian Băsescu demonstrează că opţiunea suspendării a fost una corectă. Nu eu am primit o listă cu 11 puncte ci Victor Ponta, 11 puncte din care parte nu au fost rezolvate nici acum dacă ne referim la foşti minişti care nu au imunitatea ridicată. 

-Alt mesaj, pentru că ARD nu există, Băsescu vrea să deturneze rezultatul alegerilor. Cum aş putea să fac asta? Cei care sunt anchetaţi acum sunt preşedinţii secţiilor de votare din partea USL, nu a mea. Cei care au fost prinşi cu liste false de semnături şi buletine vot băgate fără ca oamenii să fi fost la vot sunt cei de la USL nu eu. Cei care încă mai gândesc ca nişte bolşevici cred că pot minţi până la nesfârşit prin emisunile lui Felix şi a Realităţii TV. RTV, pardon, televiziunea lui Giţă.

-Domnii de la USL sugerează că noul premier poate fi respins de Traian Băsescu. Prim-ministru poate fi orice cetăţean care îndeplineşte nişte condiţii, dar la alegerile legislative nu se alege primul-ministru.

-Toţi au cearcăne la ochi de grija declaraţiilor mele. E o mare minciună. Colegii mei de opt ani, liderii europeni ştiu foarte bine care e credinţa mea pentru democraţie, aşa că o astfel de afirmaţie e cel puţin lipsiotă de decenţă. Dar la Ponta şi Antonescu te poţi aştepta la orice.

-Trei miniştri declaraţi incompatibili de ANI sunt în Guvern. Liderii europeni pot fi nemulţumiţi de plagiat, de faptul că guvernul nu a făcut ce trebuie pentru fondurile europene. Acestea sunt nemulţumirile liderilor europeni. Niciunul dintre ei nu-şi pune semne de întrebare că nu aş respecta regula jocului democratic.

-E de neconceput ca într-un sistem democratic să există măcar o bănuială că preşedintele nu i-ar încredinţa mandatul de premier celui desemnat de majoritatea majoritară. Ce vă pot garanta e că voi desemna un prim-ministru care va trebui să treacă cu un vot majoritare în Parlament.

-Asta e confirmarea dorinţei de coabitare a domnului Ponta, omul ăsta nu are limite în a minţi. Pentru ce introduci în campanie un preşedinte care nu candidează în această campanie? Apoi vii şi susţii la Cotroceni buna credinţă? Cine te crede? Cât de credibil e Victor Ponta când vorbeşte de coabitare când zic preşedintele să tacă nu e campanie electorală. Sunt nişte mincinoşi şi vor continua să mintă şi după alegeri pentru că acesta e modul în care cred ei că se face politică. M-aş bucura dacă în locul acestor mesaje mincinoase candidaţii USL şi ARD ar spune cum crează mai multe locuri de muncă, cum absorb banii europeni pentru a continua infrastructura de mediu şi de transporturi, cum c red că va arăta raportul MCV când ai atâţia parlamentari cărora nu le-ai ridicat imunitatea, cum rezolvi problema Schengen.

-Cei doi lideri ai USL se grăbesc să împartă posturi. Să nu vândă pielea ursului din pădure! Măcar să nu ia banii dinainte. Voi fi extrem de exigent cu privire la cei care au dosare penale. Să nu-şi imagineze că un ministru cu dosar penal va avea ocazia să depună jurământul în faţa mea.

-Indiferent cât de frumos vorbeşte un candidat, dacă ştiu din presa locală, de la televiziuni că are dosar penal, îi rog pe români să nu-l voteze. Sunt singurul reper.

-În Legea 14 din 2003 e definită şi alianţa şi coaliţia şi partidul. Ce veţi citi în Legea 14 se pun lângă articolul 103 şi se află cum se desfăşoară legal consultările. Am convingerea că nu sunteţi la curent cu Legea 14. Vă promit o conferinţă de presă în care să analizăm efectele nocive ale propagandei USL legată de cum vin ei cu tot USL-ul la Cotroceni, spun un nume şi pleacă.

-Dacă m-ar fi întrebat dacă sunt de acord cu aceste mesaje le-aş fi spus că nu sunt de acord. Nu a existat comunicare între Cotroceni şi Palatul Victoria.

-Dacă o să le de-a drumul paza de la poartă, îmi vor da şi mie pliante din astea.

-Nu voi abdica de la Constituţie şi de la legile ţării. nu voi aşeza pe conştiinţă să abdic de la atribuţiuni şi responsabilitatea de a respecta litera şi spiritul Constituţiei.

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!