Rezultate Bacalaureat 2021. Află cu un singur click pe BACALAUREAT.EDU.RO note de la Bac 2021

Rezultatelor probelor scrise de la Bacalaureat 2021 au fi afișate pe data de 5 iulie. Citiţi pe Romaniatv.net pentru a afla ierarhiile pe judeţe.
Filip Stan
05 iul. 2021, 07:58
Rezultate Bacalaureat 2021. Află cu un singur click pe BACALAUREAT.EDU.RO note de la Bac 2021

Rezultate Bac 2021 au fost publicate luni, 5 iulie, pe site-ul bacalaureat.edu.ro. La fel ca anul trecut, notele au fost anonimizate, iar candidații vor afla rezultatele la Bacalaureat 2021 prin intermediul unui cod unic primit la începutul examenelor.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

Pentru a afla rezultate Bac 2021, care vor fi afișate în format anonimizat (fără numele și prenumele candidatului), elevii vor folosi codul unic pe care l-au primit la începutul examenelor. „Comunicarea rezultatelor obținute la examenul național de Bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia”, se precizează în metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat de anul acesta.

Rezultate Bacalaureat 2021. Pentru comunicarea notelor obținute la examenul național de Bacalaureat, înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, comisiile din unitățile de învățământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de Bacalaureat, care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învățământ de proveniență, județul, promoția, forma de învățământ absolvită, specializarea, notele obținute la fiecare probă scrisă, media sau mențiunile „reușit”/„respins”/„neprezentat”/„eliminat din examen”, după caz.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru
Rezultate Bacalaureat 2021. Contestațiile pot fi depuse imediat după afișarea rezultatelor din data de 5 iulie, între orele 12.00 și 18.00. Rezolvarea contestațiilor se va face în intervalul 6-9 iulie, urmând ca notele definitive să fie afișate pe 9 iulie.Pentru promovarea examenului, candidații trebuie să obțină cel puțin media 6 la probele scrise, iar la fiecare probă în parte, nota nu trebuie să fie mai mică de 5. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Bacalaureat 2021. Întâmplări trăsnite din timpul probelor: de la mirosul puternic de mir care a învăluit o întreagă clasă la „Moara cu noroc” interpretată de Psihotrop, dată la maximum într-o maşină ce staţiona în faţa liceului

„Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat”, se arată în metodologia după care este organizat examenul de bacalaureat.

Candidații eliminați din examen vor putea să participe din nou la bacalaureat abia la a treia sesiune după cea în care au fost eliminați.

 

Spynews
Karmen Simionescu s-a despărțit de tatăl fetiței sale. Primele declarații ale fiicei lui Adrian Minune despre separare / VIDEO
Bzi.ro
Maria de la Insula Iubirii a făcut senzație în costum de baie! Ce manelist a pus ochii pe blondină
Fanatik.ro
Ce a putut să descopere un cuplu în subsolul locuinței. Imaginile înfricoșătoare au făcut înconjurul internetului. ”A locuit aici înaintea noastră”
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Dincă iese nevinovat din închisoare?! S-a aflat după 5 ani
Playtech.ro
Antonia, gafă de proporții! NU mai poate șterse pozele INTIME cu ea, niciodată nu ai văzut-o așa de fierbinte
DailyBusiness
BOMBĂ pentru românii cu credite la bancă! ROBOR scade la cel mai mic nivel din ultimii ani
Adevarul
Locuri stranii dezvăluite de o nouă șosea montană. Peștera de gheață, ca „într-o călătorie spre centrul pământului”
Spynews
Oana Radu a confirmat că este într-o relație! Cum și-a cunoscut artista noul iubit și cu ce se ocupă tânărul
Spynews
Acces Direct. O tânără mămică e disperată! Femeia susține că tatăl copilului l-a dus pe cel mic în vacanță și nu l-a mai adus acasă timp de 5 ani
Evz.ro
Criză în industria auto. Vești proaste pentru iubitorii de Volkswagen
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime, când credeau că nu îi vede nimeni! Au coborât de pe iaht și au dezlănțuit pasiunea dintre ei: e prima oară când superstarul portughez e văzut în timp ce face așa ceva
wowbiz.ro
Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță primele ninsori în România. Orașul în care va cădea prima zăpadă
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului Otopeni: „Mă doare sufletul! Nu există legi care să protejeze animalele”
Capital.ro
Telefoanele mobile devin interzise: Sunt dăunătoare! E decizie națională
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
Bărbat din Mehedinți prins băut la volan le mulțumește polițiștilor din Gorj că l-au oprit
MediaFlux
BANI IN PLUS pentru pensionari. TOTUL SE SCHIMBĂ după mărirea pragului de impozitare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...