Cele mai frumoase insule, perfecte pentru o vacanță exotică și adaptate oricărui buget, unde poți călători în siguranță

Cele mai frumoase insule, ideale pentru vacanța de vară au oferte cu mic dejun inclus la prețuri mai accesibile decât pe litoralul românesc.
Ruxandra Rădulescu
05 iul. 2021, 22:32
Cele mai frumoase insule, perfecte pentru o vacanță exotică și adaptate oricărui buget, unde poți călători în siguranță

Cele mai frumoase insule, pe care nu ar trebui să le ratezi în vacanța de vară, oferă sejururi cu mic dejun inclus la prețuri mai mici decât hotelurile de fițe din Mamaia. După un an în care restricții impuse de pandemie au impiedicat călătoriile în destinații exotice, iată că vara lui 2021 este prielnică pentru doritorii de relaxare în insule de vis. Cu toate acestea, cei care își propun să meargă în vacanță în Ibiza, Malta sau Republica Dominicană, trebuie totuși să țină cont de câteva reguli. Unele dintre aceste locații solicită din partea turiștilor fie dovada vaccinării împotriva Copvid-19, fie un test PCR făcut cu câteva zile înainte de a trece granița pe teritoriu.

Cele mai frumoase insule. Paradisul Arhipelagului Baleare

Ibiza 

Ibiza este una dintre destinațiile cele mai râvnite de pasionații de distracție în insule exotice și este cunoscută pentru atmosfera de lux. Recent, s-a deschis și un nou hotel în Ibiza, denumit Oku Hotel și oferă turiștilor oferte extrem de tentante care include Duminici cu dejunuri și băuturi fine, muzica live lângă psicină de la DJ în vogă, ședințe de yoga pe acoperiș și delicatese gastronomice de la bucătarul-șef, Mark Vaessen.

Chiar dacă unele cluburi sunt încă închise, legendarul club Amnesia din Ibiza își va deschide porțile pe 23 Octombrie 2021. Prețul pentru un sejur de 7 nopți care include cazarea și micul dejun costă în jur de 26.152 lei.

Turiștii trebuie să prezinte dovada unui test PCR negativ făcut cu 48 de ore înainte de a trece granița, sau certificatul verde Covid, care atestă sechema completă de vaccinare.

Formentera

Insula Formentera se află în apropiere de Ibiza și este cea mai mică dintre insulele Baleare. Cu toate acestea zona oferă o priveliște paradiasiacă datorită nisipului alb care domină plajele întinse, înconjurate de Marea Mediterană.

În Formentera se pot întâlni sate cu vile mici și cochete dar și faruri luminate care creează o priveliște minunată, noaptea.  Unul dintre localurile cele mai  vizitate este restaurantul Can Form, unde se poate degusta o specialitate a zonei și anume prăjitura cu mentă.

Un spațiu de cazare, preferat de mulți turiști care ajung în Formentera, este Hotel Tahiti, situat în regiunea Es Pujols, iar prețurile pentru 7 nopți de cazare pornește de la 8.416 lei. Turiști trebuie să prezinte un test PCR negativ sau dovada vaccinării.

Malta

Malta oferă o sumedenie de atracții turistice, cum ar fi scufundări în apele Mediteranei, situri arheologice, dar și muzee și preparate gastronomice, care îmbină bucătăria siciliană cu cea vest-europeană. Regiunea a început să se facă remarcată și pentru vinurile sale. Localul recent deschis, Winery Trail, oferă o varietate de vinuri preparate din struguri de pe podgoriile din zonă.

O opțiune excelentă pentru o vacanță minunată este hotelul Phoenicia Malta, care oferă un sejur de șapte nopți, la prețul de 8.712 lei. Cei care vor să calce pragul luxosului hotel trebuie să dovedească că și-au făcut schema completă de vaccinare cu 14 zile înainte de a ajunge la destinație, sau să prezinte un test PCR negativ. Copii până în 12 ani au nevoie să prezinte un test Covid negativ.

Menorca

În orașul Mahon, capitala insulei Menorca, parte a Arhipelagului insulelor Baleare, se regăsesc o mulțime de atracții turistice cum ar fi localuri cu delicatese gastronomice locale bazate pe fructe de mare și o specialitate de gin, foarte apreciată de localnici și nu numai. Una dintre surprizele care vor încânta turiștii este un muzeu de artă, amenajat în vechiul spital Hauser & Wirth.

Una dintre cele mai frumoase insule oferă plaje întinse baruri în aer liber, dar și piscine sau grădini luxuriante, ideale pentru o atmosferă de relaxare. Un sejur de șapte nopți pornește de la prețul de la 8.187 lei. Hotelurile oferă și croaziere cu iahtul și alte activități incitante.

Cele mai frumoase insule. Regiunea cu singurul parc subacvatic din lume

Grenada

Insula Grenada este o experiență cu totul deosebită. Turiștii se pot delecta de priveliștea cascadelor impresionante împrejumite de dealuri verzi, iar doritorii pot chiar să facă plimbări printre arborii de cacao. Grenada este locul unde se află primul parc cu sculpturi subacvatice și 30 de plaje înconjurate de Munții Anzi.

Pentru șapte nopți de cazare în unul dintre hotelurile din această regiune de vis, tarifurile încep de la 1.260 de lei.  În ceea ce privește regulile de prevenție a Covid-19, persoanele vaccinate sunt obligate să prezinte și un test PCR negativ, efectuat în urmă cu 48 de ore.

Republica Dominicană

Republica Dominicană este o țară insulară din America de Nord, situată în nordul Mării Caraibilor. Această regiune de un fascinant exotism este ideală pentru cei care adoră să eploreze natura sălbatică, în afară de jungla luxuriantă, turiștii vor avea acces și la activităși de drumeție sau de scufundări subacvatice.

Republica Dominicană este renumită pentru plajele sale cu nisip alb și apele turcoaz. Este o populară destinație romantică cu resorturi balneoclimaterice și hoteluri care oferă centre de wellness, recuperare și spa, care au fost dintodeauna extrem de apreciate de turiști.

Prețurile pentru un sejur de șapte zile pornesc de la 500 de lei în zona Punta Cana.

 

 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Băutura naturală considerată o comoară pentru organism. Întinerește pielea, îți dă energie și te ajută să și slăbești
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Direcția Generală Antifraudă Fiscala descoperă peste 19.000 de inspecții tehnice nedeclarate la o singură firmă
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'