Elevii care au obţinut 10 la Bac în Timiş vor urma cursurilor facultăţilor de Drept, respectiv de Litere. Tudor este absolvent al Liceului „C.D.Loga” din Timișoara și va merge la Facultatea de Drept, unde a fost deja admis, potrivit tion.ro. Acesta recunoaşte faptul că s-a adaptat cu greu noii realități impuse de pandemie, însă nu a trebuit să facă un efort în plus pentru a învăța.
„Am ales să urmez Facultatea de Drept din Timișoara, unde sunt, din fericire, deja admis, pentru că am câștigat un concurs în luna decembrie, un concurs de argument organizat de Facultatea de Drept și astfel sunt scutit de a mai participa la examenul de admitere, deci practic sunt foarte relaxat acum. Am ales acest drum încă din clasa a IX-a, pentru că am fost la profil umanist și am considerat că acesta este cel mai potrivit pentru planurile mele de viitor.
În ceea ce privește contextul pandemic cu Bacalaureatul, pot spune mi-a fost destul de greu să mă adaptez la predatul online pentru că îmi canalizam atenția mult mai greu asupra profesorilor, dar între timp mi-am dat seama că pot face față și că, dacă vrei să înveți, o poți face și online și fizic”, a declarat Tudor Frățilă pentru sursa citată.
La rândul ei, Amalia Bodac a terminat Filologia la „Iulia Hașdeu” din Lugoj și va merge la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara. Amalia spune că a reuşit să obţină nota maximă la examenul maturităţii pentru că a muncit „constant și temeinic”. Absolventa este de părere că schimbarea în România vine de la cei care aleg să rămână aici decât să plece peste hotare.
„Aș vrea să merg la Litere, să studiez în principal româna, engleză și atât de mult cât pot să trag de mine să rămân în țară, nu am așteptări să plec. Schimbarea există și se întâmplă totuși cu oamenii care rămân. Acum este ca un vis. (…) Succesul oricui sau oricine care a avut parte de un succes și-a dat seama că nu l-a obținut într-o clipită, la un bătut din palme, ci că a muncit pentru el destul de mult. Eu nu pot spune că am învățat într-o lună. A fost mai degrabă o învățare constantă și tot timpul. Am fost adesea la olimpiade și la concursuri, așa că m-am obișnuit de la început cu învățatul constant și temeinic. Asta cred că a fost cheia succesului, să muncesc constant și chiar în vacanțe”, a precizat Amalia Bodac pentru tion.ro.
Citeste si Câţi elevi au obţinut media 10 la Bacalaureat 2021 în Iaşi