Adrian Nartea a avut o tumoare în cap: „Am fost operat de două ori. Era să rămân desfigurat”

Adrian Nartea a avut o tumoare în cap. Actorul a făcut dezvăluiri tulburătoare despre starea sa de sănătate. În urmă cu patru ani a început să aibă primele simptome. După ce i s-a înfundat urechea, a decis să meargă la un control.
Alina Costache
06 iul. 2021, 11:56
Adrian Nartea a avut o tumoare în cap:
Adrian Nartea a avut o tumoare în cap

Adrian Nartea a avut o tumoare în cap. Actorul principal din serialul “Vlad”, în vârstă de 39 de ani, a vorbit despre starea sa de sănătate în podcastul lui Cătălin Măruță. Artistul a dezvăluit că a început să aibă suspiciuni în privința condiției sale medicale în urmă cu patru ani.

Citeşte şi: Adrian Nartea, audiat la DIICOT în cazul cardurilor clonate. Actorul din Vlad se află printre victime

Adrian Nartea a avut o tumoare în cap

Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…)

Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez. (…).  Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.

După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit. Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului.

Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare.

Se numește schwannom Nerv 5 (trigemen). Este o tumoare care crește pe teaca nervilor, ca o aluniță, dar pe interior. Sunt mulți oameni care au genul ăsta de tumori care cresc și se opresc. Unele nu se opresc din creștere. Asta s-a întâmplat la mine. A fost o creștere lentă.

 Doctorii mi-au spus că era o chestiune de 6, 7, 8 luni până să mi se întâmple ceva neurologic, să cad efectiv pe stradă. Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în sus”, a mărturisit Adrian Nartea în podacast-ul lui Măruţă.

A fost operat de două ori

Actorul a suferit două intervenții chirurgicale la o clinică medicală din Lyon, Franța. Unul dintre medici i-a recomandat lui Adrian Nartea să se reprofileze pe un alt domeniu de lucru din cauza faptului că risca să rămână desfigurat, potrivit afirmațiilor artistului.

Îmi aduc aminte că primul medic, specializat pe imagistică, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă m-a văzut pe la televizor. I-am spus că da și mi-a zis: «Ar fi ok dacă ai începe să te reorientezi spre un job în care nu prea ai de-a face cu oamenii, pentru că după intervenție este risc mare să rămâi desfigurat». (…).

Prima operație a durat undeva la 6 ore sau 7. După am stat 7 zile în spital. (…) N-au reușit să scoată toată tumoarea, pentru că era foarte solidă pe alocuri. Profesorul a zis că nu riscă, pentru că era aproape de o zonă nobilă. În momentul în care a intentat să tragă de ea, am intrat în fibrilații pe masa de operație”, a afirmat Adrian Nartea.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4804&v=062IDZYyHRE&feature=emb_logo

DailyBusiness
Piața din România se izbește de concedieri și restructurări masive!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
Iulia Vântur și Salman Khan, amenințați cu moartea! Prietenul cel mai bun al actorului a fost ucis!
Fanatik.ro
Patru zodii protejate de divinitate până pe 20 octombrie. Lovituri pe plan financiar, schimbări, dar și oportunități uriașe pentru ele
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe benzină și motorină vor fi plăti mai mult. Se aplică de azi, 15 octombrie
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman, DESFIGURATĂ de operațiile estetice! Silvia Chifiriuc a ajuns de nerecunoscut!
DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Adevarul
Năpasta care îi poate lovi pe turiștii români chiar și în hotelurile de lux și îi urmărește până acasă. „Îți suge sângele și dă coșmaruri cumplite”
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Cea mai bună rețetă de gogoșari umpluți. Murăturile perfecte pentru iarnă
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile de înscriere
Cancan.ro
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru care petrec din ce în ce mai mult timp împreună
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
StirileBZI
Când se dau bursele școlare, în luna noiembrie: Cine primește 3.700 de lei
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Caz de meningită meningococică confirmat într-o școală din Ilfov
MediaFlux
Casa de PENSII confirmă MAJORAREA PENSIILOR cu 90%
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime