Calendar ortodox 7 iulie 2021. Sfânta Muceniță Chiriachi, ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Rugăciune făcătoare de minuni pentru ajutor imediat

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniță Chiriachi, ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Rosteşte, azi, rugăciunea făcătoare de minuni pentru ajutor imediat.
Alina Costache
06 iul. 2021, 12:57
Calendar ortodox 7 iulie 2021. Sfânta Muceniță Chiriachi, ocrotitoarea tinerelor aflate la necaz. Rugăciune făcătoare de minuni pentru ajutor imediat

Sărbători religioase 7 iulie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Chiriachi

Greco-catolice: Sf. cuv. Toma; Sf. cuv. Acachie; Sf. m. Chiriachi

Romano-catolice: Fer. Benedict al XI-lea, pp.

Calendar ortodox 7 iulie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniță Chiriachi

Sfânta Chiriachi a trăit în secolul al III-lea, în vremea împăratului Dioclețian, potrivit crestinortodox.ro. S-a născut din părinți creștini, într-o zi de duminică, acesta fiind motivul pentru care a primit numele Chiriachi, care în limba greacă înseamnă duminică. Sfânta Chiriachi a refuzat multe cereri de căsătorie, invocând că ea este logodită cu Mirele Ceresc și că-și dorește să moară fecioară.

Unul dintre pretendenții respinși i-a spus împăratului Dioclețian că Sfânta Chiriachi este creștină. Din momentul aflării acestei vești, Sfânta Muceniță va fi supusă la multe chinuri. Acoperită de răni din cap până în picioare, ea va fi tămăduită în chip minunat de un înger. În urma acestei minuni, mulți păgâni au început să creadă în Hristos și au primit moartea mucenicească.

Citeste si Păcatul pe care credincioşii îl fac pe litoral. ÎPS Teodosie atrage atenţia: „Mi se pare o ruşine, de neacceptat”

Sfânta Chiriachi i-a spus ighemonului că nimic nu o va face să se întoarcă de la credinţa ei, „căci de mă arunci în foc, mai înainte de mine Cei Trei Tineri în foc au fost aruncați și prin credință s-au mântuit; iar de mă arunci la fiare, mai înainte de mine marele Daniil Prorocul la fiare a fost aruncat, dar prin credință s-a mântuit; iar de mă arunci în mare, mai înainte de mine lona Prorocul a fost în pântecele chitului trei zile și trei nopți și prin credință s-a mântuit; dacă taisului sabiei mă dai, mai înainte de mine Cinstitul Botezator loan sabiei a fost dat și credinciosia lui l-a mântuit. Căci că și tuturor acestora, mie viață îmi este a muri pentru Hristos„.

Mâna dreapta a Sfintei Chiriachi se află în Catedrala episcopală din Huși din anul 1763, de când episcop al Hușilor era Iacob Stamate, viitorul Mitropolit al Moldovei. În timpul păstoririi sale, mâna dreaptă a Sfintei Chiriachi a fost primită în dar de la Marea Lavră din Muntele Athos, pentru că acest vrednic ierarh a plătit datoriile pe care Marea Lavră le avea către Poartă Otomană.

În urmă acestor cuvinte, Sfintei Mucenițe Chiriachi i s-a tăiat capul.

Calendar ortodox 7 iulie 2021. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Chiriachi pentru iertarea păcatelor şi împlinirea dorinţelor

O, prea sfântă și întru tot lăudată mare muceniță Chiriachi, care pentru Hristos ai pătimit, ca pildă să ne fii de adevărată credință și răbdare, primește acum această smerită rugăciune, de la noi nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri grabnic folositor alergăm, cinstind sfintele tale moaște și chipul icoanei tale, în genunchi, care cu credință, cu adâncă evlavie și cu lacrimi te rugăm:

Înalță cugetul tău, Sfântă muceniță Chiriachi, către Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos, pe Care Roagă-L, iertare de păcate și mare milă să ne dăruiască nouă și poporului cel binecredincios, ploaie la bună vreme, roade îmbelșugate pământului, și bună stare întregii lumi.

Roagă-L să ne dăruiască viață lină și fără de păcat, credința ortodoxă să o întărească, întărâtările ereticilor să le nimicească, pe vrăjmașii noștri să-i îmblânzească, ura să o stingă, dragostea să o înmulțească, războaiele să le oprească și pace lumii să dăruiască.

Citeste si ÎPS Teodosie, declaraţie controversată cu privire la educaţia sexuală. „Elevii minori au drepturi de majori, este o anomalie. Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace, că el se va răni”

Sfântă Muceniță, dăruiește bună înțelegere soților, căsătorie binecuvântată tinerilor, iubire de fii părinților, copiilor ascultare față de părinți.

Sfântă Muceniță mult pătimitoare, cere de la Hristos – Domnul, pentru noi îndurare și tuturor păcătoșilor îndreptare; înțelepciune ierarhilor, râvnă duhovnicească preoților, împodobire cu virtuți călugărilor, sănătate, iertare de păcate și mântuire, tuturor credincioșilor; fii mijlocitoare înaintea Dreptului Judecător, pentru noi smeriții robii tăi, împreună cu Sfânta de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria și cu toți sfinții cei bineplăcuți lui Dumnezeu, preamărind pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Dumnezeu, zicând: Slavă Ție, Dumnezeule cel prea mărit întru Sfinții Tăi, în vecii vecilor! Amin.

 

Spynews
„Ați divorțat amândouă?”. Cum răspund Adriana și Karmen Simionescu întrebării care stă pe buzele tuturor
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
În ce moment al zilei e bine să ștergi geamurile ca să fie curate lună. Nu vei mai lăsa dâre pe termopane și vor arăta perfect
Capital.ro
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
Playtech.ro
A murit prima gimnastă din România care a obținut medalia olimpică. Dumnezeu să o ierte!
DailyBusiness
Armata redevine obligatorie. Anunțul președintelui
Adevarul
Serialul „Rise of Raven” despre Ioan de Hunedoara, lansat de maghiari. A fost numit „Game of Thrones” al Ungariei
Spynews
Fosta logodnică a lui Adrian Minune Jr., înțepătură pentru fiul manelistului, după ce a fost acuzată de infidelitate: „Fostul ruinează acum viața altcuiva”
Spynews
Soția lui Florin Salam, mesaj cu subînțeles: „Vei realiza cât rău mi-ai făcut”. Postarea cu care Roxana Dobre și-a surprins urmăritorii / FOTO
Evz.ro
Secretele din familia Alinei Kabaeva. Cum se descurcă „Prima Doamnă” a Rusiei
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
'Un JEG de om'! Scandal MONSTRU cu Cătălina Ponor, Ana Bărbosu şi o angajată TVR
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depunerea dosarelor
Capital.ro
Suprataxă pe benzină şi motorină. Banii ar ajunge la românii cu case. Planul i-a șocat pe șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
substantial.ro
Hezbollah revendică lansarea de rachete asupra orașului Kiryat Shmona din nordul Israelului
MediaFlux
BANII au intrat deja în CONTURI! Simona Bucura-Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...