Influencerii reacţionează la legea norvegiană privind editarea fotografiilor. „Bun venit în onestitate” sau o „scurtătură”?

Abdomene mai plate, buzele mai mari, pielea mai fină. Când parcurgem fotografiile de pe rețelele de socializare, uneori este greu de spus care sunt sau nu editate. O nouă lege intrată în vigoare în Norvegia îi obligă pe influencerii de pe rețelele de socializare să semnaleze explicit dacă postează fotografii editate.
Daniel Spătaru
06 iul. 2021, 19:13
Influencerii reacţionează la legea norvegiană privind editarea fotografiilor.

Regulile vor afecta orice postări plătite pe toate platformele de socializare, ca parte a efortului de „reducere a presiunii corpului” în rândul tinerilor. Madeleine Pedersen (26 ani), este influencer pe Instagram, care promovează marca Moss în Norvegia, şi speră că legea îi va opri pe tineri să se compare cu imagini nerealiste. „Sunt atât de mulți oameni care sunt nesiguri în ceea ce privește corpul sau fața lor”, spune ea, citată de BBC. „Eu însămi m-am luptat cu complexe legate de modul în care arăt, din cauza Instagram. Cel mai rău este că nici măcar nu știu dacă celelalte fete pe care le admiram își editau sau nu pozele. De aceea avem nevoie de răspunsuri, avem nevoie de această lege privind editarea fotografiilor„, mai spune ea.

Madeleine nu „simte nevoia” să editeze modul în care arată în postările sale, care ajung la un public de peste 90.000 de persoane. Ea schimbă „lumina, culorile și claritatea pentru a obține o atmosferă mai bună”, dar spune că nu va folosi niciodată o aplicație pentru a-și schimba aspectul feței și a corpului.

Citeşte şi Iulia Albu o face praf pe Anda Adam: „Să iși vopsească rădăcinile, nu să apară așa. Așa nu, este vulgară”

Noile cerințe au fost adoptate ca amendamente la Legea de marketing din Norvegia, iar Regele va decide când ele vor intra în vigoare. Site-ul guvernului spune că scopul acestei legi este de a ajuta la reducerea presiunii din societate cauzată „persoanelor idealizate în publicitate”.

Reglementarea acoperă utilizarea filtrelor sau aplicațiilor speciale cum sunt cele de pe Snapchat și se referă la postările promoționale de pe rețelele sociale. Pe lângă influencerii, vor fi afectați și actorii sau cântăreții.

Citeşte şi Oana Roman, în costum de baie. Cum arată vedetă după ce a slăbit 20 de kg

Madeleine crede că noile cerințe vor însemna că influencerele din Norvegia vor fi tot mai puțin tentate de să-și editeze fotografiile. „Vor fi prea stânjeniți ca să recunoască acest lucru, așa că vor edita mai puțin, așa cum ar trebui”, spune ea.

Eirin Kristiansen, un influencer în vârstă de 26 de ani din Bergen, Norvegia, este de acord că noua lege este un „pas în direcția corectă” – dar consideră că „nu este foarte bine gândită”. „Pentru mine, mi se pare mai degrabă o scurtătură pentru a remedia o problemă, care nu va aduce cu adevărat nicio îmbunătățire. Problemele de sănătate mintală sunt cauzate de mult mai mult decât o fotografie editată, iar o schimbare de genul ăsta nu va schimba modul în care se simt cu adevărat fetele și băieții„, spune ea.

Un studiu realizat de deputații din Marea Britanie anul trecut a constatat că majoritatea tinerilor cu vârsta sub 18 ani au declarat că imaginile de pe rețelele de socializare sunt „extrem de influente” asupra imaginii cum îşi percep corpul.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!