Votul în cazul arestării lui Ion Stan se va da după alegeri

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis să convoace plenul pentru miercurea viitoare, pe 12 decembrie, pentru a da votul privind încuviinţarea cererii procurorilor DNA de arestare a deputatului PSD Ion Stan.
Romania TV
04 dec. 2012, 08:27
Votul în cazul arestării lui Ion Stan se va da după alegeri

Conducerea Camerei s-a reunit marţi dimineaţă pentru a discuta subiectul cererii procurorilor. În urma discuţiilor pe care liderii de grup le-au avut cu deputaţii s-a hotărât ca şedinţa plenului să aibă loc după alegeri deoarece o mare parte din parlamentari se află în campanie electorală şi nu vor putea să vină la Bucureşti.

Grupul deputaţilor PSD se va reuni, joi, pentru a elabora un punct de vedere scris în legătură cu cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan.

„În urma discuţiilor telefonice pe care le-am avut cu o parte dintre colegii mei, am căzut de acord să avem o şedinţă a grupului în cadrul termenului de cinci zile regulamentar, acel termen stabilit azi (marţi – n.r) de Biroul permanent, care ar expira sâmbătă. Noi ne-am propus să ne întâlnim în cursul dimineţii zilei de joi, adică peste două zile, la sala de grup. Va avea loc o discuţie a grupului, va fi invitat şi colegul nostru domnul deputat Stan, iar la final, în urma unui vot, se va propune şi produce un raport al grupului parlamentar pe care îl voi semna eu”, a anunţat liderul grupului, Marian Neacşu.

Comisia Juridică a avizat pozitiv cererii privind arestarea preventivă a deputatului PSD, Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost luată luni de deputaţii jurişti cu nouă voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”.

Deputaţii jurişti s-au reunit luni pentru a decide dacă sunt de acord cu arestarea lui Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

În urma deciziei de încuviinţare a arestării, preşedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda, a cerut grupului PSD să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan.

Daniel Buda a spus că votul dat de Comisia Juridică este, din păcate, „un vot orb” din punct de vedere procedural, pentru că, din câte a înţeles, nu se va mai întruni plenul pentru a lua o decizie în cazul lui Ion Stan.

„Le solicit public celor de la PSD să întrunească de urgenţă grupul pentru a da un punct de vedere, conform Regulamentului, şi de a convoca plenul. Există totuşi posibilitatea pentru că termenele din Regulament sunt termene maxime. În mod normal, ar putea ca mâine (marţi –n.r.) grupul PSD să se întrunească, să dea un vot pentru acest raport, urmând ca plenul să se poată întruni miercuri”, a spus Buda.

Termenele pot fi scurtate la fel cum a făcut PDL în cazul lui Alin Trăşculescu, a mai spus Buda, adăugând că PDL a făcut o procedură foarte rapidă pentru a nu se interfera în administrarea Justiţiei.

El a arătat că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, îi cerea lui Alin Trăşculescu demisia de onoare pentru a nu pune Parlamentul într-o situaţie delicată, dar nu a văzut în cazul lui Ion Stan acelaşi lucru.

„Asistăm la PSD la o dublă măsură, la un dublu limbaj atunci când se discută de alţi colegi de la alte partide şi de proprii lor colegi”, a adăugat Daniel Buda.

Deputatul Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice.

Decizia Comisiei Juridice în privinţa lui Ion Stan a fost amânată săptămâna trecută, la solicitarea reprezentanţilor puterii, care au cerut probe suplimentare în acest caz.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice Florin Iordache (PSD) a declarat, luni, după avizarea încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, că Biroul Permanent al Camerei va fi convocat marţi, dar nu poate să precizeze când va avea loc şedinţa grupului PSD şi plenul în acest caz.

„Astăzi va fi elaborat raportul Comisiei juridice, apoi grupul PSD se va întruni în prezenţa lui Ion Stan pentru a-şi spune punctul de vedere, nu ştiu când va avea loc. Majoritatea colegilor din teritoriu nu au venit, pentru că fiecare se gândeşte la interesul propriu. Nu ştiu dacă va fi sau nu şedinţa de plen”, a spus Iordache.

El a arătat că Ministerul Justiţiei a trimis luni dimineaţă toate documentele solicitate de Comisie, iar membrii acesteia au putut să le studieze, iar votul a fost pentru ca Parlamentul să nu blocheze parcursul Justiţiei.

Întrebat dacă în Comisie s-a discutat despre ameninţări pe care Ion Stan le-ar fi primit din partea directorului SRI, George Maior, Iordache a spus că acest lucru „nu era o problemă strictă” a Comisiei Juridice.

„La Comisie a fost un aviz. Au fost făcute multe declaraţii săptămâna trecută. M-a preocupat acest dosar să nu existe ingerinţe politice”, a adăugat Iordache.

Întrebat dacă PSD îi va cere lui Ion Stan să demisioneze din Comisia parlamentară de control a SRI, Iordache a precizat că la Comisia Juridică nu s-a pus această problemă şi că membrii acestei Comisii trebuiau să stabilească dacă dosarul are anumite ingerinţe politice.

„Cu excepţia Comisiei Juridice, niciuna dintre comisii nu lucrează şi o asemenea retragere din Comisia SRI a lui Ion Stan trebuie aprobată într-o şedinţă de plen. Până la o şedinţă de plen, nu poate fi o retragere”, a adăugat Florin Iordache.

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!