Alertă la o bază NATO. Premierul spaniol şi preşedintele Lituaniei, evacuaţi de urgenţă / VIDEO

Alertă de securitate la o bază NATO din Lituania. Președintele lituanian şi premierul spaniol Pedro Sánchez au fost evacuaţi de urgentă chiar in timpul discursurilor tinute in fata cadrelor militare.
Filip Stan
08 iul. 2021, 13:54
Alertă la o bază NATO. Premierul spaniol şi preşedintele Lituaniei, evacuaţi de urgenţă / VIDEO

Alertă la o bază NATO din Lituania. Un incident a avut loc în timpul vizitei de la baza militară Siauliai a premierului Pedro Sanchez. Acesta susţinea o conferinţă de presă alături de preşedintele lituanian Gitanas Nauseda atunci când a fost activată o alertă antiaeriană, din cauza unui avion rusesc neidentificat.

Două avioane de vânătoare Eurofighter au fost nevoite să decoleze pentru a-l intercepta.

Alertă la o bază NATO din Lituania

Citeşte şi Vladimir Putin n-ar ezita să dea ordin să se tragă asupra navelor NATO. „E gata să facă totul pentru a proteja Rusia”, avertizează purtătorul de cuvânt al Kremlinului

În timp ce Sanchez și Nauseda erau în conferința de presă, un soldat a intrat în hangar strigând „Alfa”, ceea ce înseamnă că a existat o alertă reală. Conform protocolului, aeronavele trebuie să decoleze instantaneu și să fie în zbor în mai puțin de 15 minute pentru a comunica cu aeronavele neidentificate și pentru a le informa că nu pot zbura în spațiul aerian baltic.

Mai mulți soldați au intervenit pentru a muta microfoanele celor doi oficiali, chiar în timpul discursului lui Nauseda, iar cei doi lideri au fost duși într-un loc sigur.

Conferinţa de presă a premierului Pedron Sanchez şi a preşedintelui lituanian a fost reluată la circa 30 de minute după incident.

Premierul spaniol a spus despre acest incident că a fost vorba despre „un caz real” şi a subliniat importanţa prezenţei spaniole în securitatea ţărilor membre NATO.

„Credeţi că preşedinţii şi prim-miniştrii fac declaraţii şi nimic nu funcţionează în realitate? Vedeţi, totul funcţionează foarte bine. Pot să confirm că avionul de vânătoare a decolat în mai puţin de 15 minute. Şi dacă punem în calcul şi acele 5 secunde, timp în care a fost necesar să ne mutăm de la tribună şi noi să ne dăm la o parte, s-ar fi ridicat cu încă 5 secunde mai devreme”, a declarat preşedintele Lituaniei, potrivit Adevărul.

Citeşte şi Klaus Iohannis anunță schimbarea strategiei de apărare după summitul NATO: „Trebuie să ne adaptăm”

În Lituania, Letonia şi Estonia sunt staţionaţi militari NATO pentru misiuni care au rolul descurajării acţiunilor provocatoare ale Rusiei.

Pedro Sánchez se află într-un turneu de trei zile în Lituania, Letonia şi Estonia.

 

Spynews
Oana Lis, în doliu! Vestea tristă care a răvășit-o pe soția lui Viorel Lis: ”Rămas bun” | FOTO
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Cele șase zodii care vor avea noroc triplu în următoarele 6 luni. Vine perioada lor de aur, Berbecii și Balanțele, printre cele mai avantajate
Capital.ro
Dispare permisul auto. Se introduce Cardul My Number. Va intra în vigoare din 24 martie 2025
Playtech.ro
Ciclonul Boris își schimbă direcția. Ce județe vor fi afectate de ploile torențiale în următoarele ore
DailyBusiness
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de 60 de milioane de euro. Cât plătește anual pentru asigurarea aeronavelor sale
Adevarul
Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii
Spynews
Diandra de la Insula Iubirii și-a recuperat contul de Instagram, când nu mai avea nicio speranță. Ce s-a întâmplat cu profilul ispitei | FOTO
Spynews
De ce l-a acuzat Ema Oprișan pe Răzvan Kovacs că a abandonat-o, de fapt. Fostul concurent de la Insula Iubirii știa prin ce trece soția lui: ”Ajungem să oferim...”
Evz.ro
Zodiile care scapă de singurătate în octombrie. Iubirea este la un pas de ele
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Ce mamă are Livian Pop! Soția lui Nelson Mondialu' a atras toate privirile la nunta fiului ei 😲
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
„Frumoasa noastră fiică ne-a fost smulsă.” La doar 8 ani, Mia și-a pierdut viața din cauza sepsisului. Fetița a fost trimisă acasă de două ori, în ciuda simptomelor grave
Capital.ro
Doliu la Naționala României. A murit un mare campion: Îi vom onora moștenirea
StirileBZI
Se dă un salariu de 1.000 de euro lunar! Nu este nevoie de studii superioare!
Prosport.ro
Ana Bogdan, imagini hot în costum de baie. Îi prieşte viața de femeie singură
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Cod portocaliu de ploi în Galați: cantități semnificative de precipitații în mai multe localități
MediaFlux
SE ÎNGHEAȚĂ PENSIILE DOI ANI! Răsturnare după RECALCULARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...