Christian Ciocan a fost demis din MAI după scandalul provocat în secţia de Poliţie

Ministrul Internelor Lucian Bode a decis: Christian Ciocan nu mai e şef în MAI după scandalul provocat în secţia de Poliţie, ca urmare a faptului că a fost lăsat fără permis şi amendat, fiind prins fără IPT, RCA şi acte. Chiar dacă încetează împuternicirea comisarului Ciocan ca director în Ministerul de Interne, dar el rămâne în Poliţie.
Filip Stan
08 iul. 2021, 16:09
Christian Ciocan a fost demis din MAI după scandalul provocat în secţia de Poliţie

Christian Ciocan nu mai e şef în MAI după scandalul provocat în secţia de Poliţie, anunţă România TV.

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în legătură cu situația expusă în spațiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofițerului de poliție din funcția de director al Unității de Politici Publice a MAI.

În continuare, comisarul-șef de poliție Ciocan Christian își va desfășura activitatea în funcția de execuție ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române”, a anunţat Biroul de presă al MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a aanunţat, joi, că a solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă în legătură cu evenimentele în care a fost implicat Christian Ciocan, pe baza căruia va lua măsuri, precizând că indiferent dacă eşti director în Ministerul de Interne sau agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale.

“Sunt câteva chestiuni care mi se neclare pentru care am solicitat Poliţiei Capitalei un raport de urgenţă. Astăzi o să am acest raport şi pe baza a ceea ce mi se va raporta, voi lua măsuri. În primul rând, am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului, evident, public”, a declarat Lucian Bode.

Bode a precizat că trebuie ce s-a întâmplat în ziua respectivă „pentru că pe de o parte înţeleg că, aşa cum spuneţi voi, a încălcat şapte reguli de circulaţie, pe de altă parte permisul nu i-a fost reţinut, amenda nu a fost plătită şi vreau să văd într-adevăr procesul verbal a fost întocmit cu obligaţia de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept, dacă a fost sancţionat”.

„Toate aceste elemente o să le primesc în raport şi în funcţie de ceea ce va prezenta Poliţia Capitalei vă asigur că voi lua măsuri, pentru că atitudini, indiferent că eşti director în MAI sau eşti agent de poliţie, astfel de atitudini nu sunt normale pentru că nu eşti poliţist doar în cele opt sau zece ore cât te afli la muncă, eşti poliţist 24 de ore din 24 şi atitudinea ta trebuie să fie una în care să impună respect şi să nu să genereze astfel de discuţii în spaţiul public”, a explicat ministrul de interne.

Întrebat dacă se gândeşte să-l demită pe Christian Ciocan din MAI, ministrul a răspuns: “Să vedem ce spune raportul Poliţiei Capitalei, altfel de ce am mai solicitat acest raport? Dacă vă răspundeam la această întrebare, înseamnă că raportul nu ar mai avea niciun rost. Aştept să văd exact ce s-a întâmplat acolo şi nu exclud nicio măsură. El este împuternici pe funcţia respectivă şi nu ar fi o problemă să îi înceteze împuternicirea dacă aceste chestiuni se confirmă”.

Vă reamintim că politistul Christian Ciocan a făcut scandal chiar în sectia de Politie. Purtătorul de cuvânt al Federatiei Democratice a Politistilor a făcut circ cu colegii săi de breaslă de la sectia 4 de politie, după ce a fost prins în trafic fără ITP, RCA, acte si plăcute pe spate.

Potrivit site-ului sindicateuropol.ro, weekendul trecut cms. șef Christian Ciocan ar fi fost oprit de un echipaj de ordine publică pe motiv că ar fi pătruns cu mașina pe o stradă cu acces interzis. Sursa citată susţine că poliţiştul Christian Ciocan a refuzat să se legitimeze și le-a spus agenţilor „că ar trebui să îl recunoască de la tv, unde de altfel a invocat că se grăbește să ajungă la o emisiune”.

Citeşte şi: Șeful Poliției de frontieră Mehedinți, luat pe sus de DIICOT. Peste 150 de percheziții într-un dosar de trafic în care sunt implicați polițiști corupți

Sindicaliştii de la Europol susţin că „agenții de poliție nu au cedat intimidărilor și au continuat verificările constatând nu mai puțin de 7 contravenții:
1. Circulația în zona de acțiune a indicatorului „Acces interzis”;
2. Refuz de legitimare;
3. ITP expirat din 2018;
4. Lipsă RCA, nu s-a putut stabili când a avut autoturismul ultimul RCA valabil;
5. Nerespectarea indicațiilor polițistului rutier. Ciocan a ieșit din autoturism, i-a provocat pe agenți, a mutat autoturismul etc.
6. Lipsă plăcuță cu număr de înmatriculare pe spate;
7. Lipsă documente”.

În urma controlului, Christian Ciocan s-a ales cu o amendă de aproximativ 5500 lei ca amendă. De asemenea, agenții de poliție au ridicat plăcuța cu numărul de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Sindicaliştii Europol susţin că poliţistul Ciocan „i-a persiflat pe agenții de poliție, i-a intimidat, i-a jignit și i-a umilit prin atitudinea și întregul său comportament”.

Citeşte şi: Un bărbat din Vaslui a lovit cu maşina doi poliţişti, care au vrut să-l oprească în trafic

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Cel mai bun oraș din România pentru tineri. Aici e bine să locuiești, duci o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Playtech.ro
ȘOC! Mădălina Ghenea, așa cum NU ai văzut-o niciodată. Imaginile pe care le vrea ȘTERSE
DailyBusiness
A fost activat sistemul de CONDUS FĂRĂ MÂINI. Poate fi încercat 3 luni, fără costuri
Adevarul
Revoltă cu repetiție. Încă un lider mercenar îi declară public război lui Putin: „Toate acestea sunt opera așa-zisului «președinte»”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Monica Tatoiu a ajuns la o pensie de procuror. Recalcularea i-a adus mai mulți bani în buzunar
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Tragedie pe o plajă cunoscută din Constanța: Un copil de 11 ani s-a înecat sub privirile turiștilor
Capital.ro
Ungaria a abandonat. Dezastru istoric pentru Viktor Orban. Maghiarii au înlemnit
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
stirilekanald.ro
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e rupt!"
substantial.ro
Operațiunea Ucrainei în Kursk contestă strategiile Rusiei și captează atenția internațională
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...