Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Marian Iorga, Șeful Poliției Prahova, a fost pus, joi, sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA. DEcizia a fost luată pentru o presupusă faptă de corupție, reclamată printr-o plângere penală în 2017.
Alina Costache
08 iul. 2021, 23:46
Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri. Marian Iorga ar fi implicat într-un dosar de corupție pentru fapte comise în perioada în care era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova. El ar fi fost audiat astăzi, la sediul DNA din București, după ce, în prima parte a zilei au fost efectuate mai multe percheziții, inclusiv la domiciliul șefului IJP Prahova.

Scandal în Poliția Română. Șeful IPJ Prahova, săltat de DNA și dus la audieri

Iorga și-ar fi informat colegii că nu se mai află la conducere. Presa locală scrie că Marian Iorga i-ar fi informat pe colegii săi de faptul că nu se mai află la conducerea Poliției Prahova.

‘Vă salut stimați colegi, vă mulțumesc pentru colaborare, începând de astăzi nu voi mai exercita funcția de inspector șef.

Vă asigur de respectul meu, a fost o onoare să lucrăm împreună.’, ar fi scris Marian Iorga în mesajul transmis colegilor săi, potrivit ziarulincomod.ro.

La finalul lunii martie, Marian Iorga, inspectorul șef al Poliției Prahova, a fost lăsat fără permis de conducere de către subalternii săi, după ce a fost prins circulând cu o viteză excesivă.

Potrivit unor surse, Iorga a fost prins cu de 135 de km/h, pe DN1, nota ziarulincomod.ro. Incidentul s-a petrecut în zona Potigrafu, la limita dintre județele Prahova cu Ilfov.

‘Vă confirm faptul că am fost sancționat de colegii mei de la Serviciului Rutier Prahova. Mă aflam la volanul mașinii personale, în timpul liber și am fost sancționat ca orice alt cetățean conform OUG 195/2002’, a precizat atunci Marian Iorga.

Începând de mâine nu mai poate să îndeplinească funcția de șef al IPJ Prahova, astfel că el va fi pus la dispoziție. Iorga ocupa această funcție ca împuternicit, începând cu luna aprilie 2020. Nu avem până în acest moment un comentariu din partea MAI, pentru că aceste împuterniciri se fac de către ministrul de Interne.

Marian Iorga este un polițist cu experiență, a ocupat mai multe funcții importante de-a lungul anilor, printre care și aceea de șef al Oficiului Național pentru Protecția Martorilor.

În următoarele două luni, comisarul-șef va trebui să treacă periodic pe la subalternii săi de la secția de poliție pentru verificarea controlului judiciar, așa cum este procedura.

Citeşte şi: Stenograme incendiare: „Domnule ministru, fac ce vrei tu!”/ Afaceriștii reținuți de DNA: ”Drulă nu e om, e câine (…) Omul e nebun! Nu se înțelege cu nimeni. I se cântă prohodul”.
 

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
S-a aflat adevărul despre Băsescu. Greșeală monumentală a fostului președinte
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Un tânăr de 19 ani și-a găsit sfârșitul în lacul Colibița. Se afla cu prietenii la scăldat când s-a dezechilibrat și a căzut de pe ponton
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei, fata maltratată de iubitul polițist: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...