Admitere liceu 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţuri importante înainte de REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2021

Ministrul Educaţiei a vorbit marţi seară despre scandalul notelor de la Evaluare şi Bacalaureat şi a anunţat schimbări importante.
Filip Stan
13 iul. 2021, 21:48
Admitere liceu 2021. Sorin Cîmpeanu, anunţuri importante înainte de REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ 2021

Admitere liceu 2021. „Atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, au existat diferențe extrem de mari, în anumite cazuri, între notele obținute de către elevi după prima corectare și după cea de-a doua.

Cîmpeanu a explicat și în urmă cu câteva zile care consideră că au fost cauzele pentru care au existat diferențe semnificative între evaluările profesorilor.

Sorin Cîmpeanu, veste importantă după examenele naționale. Ce se va întâmpla cu profesorii care au corectat
“Am fost zi de zi la fiecare probă și baremul, în comparație. Insist că subiectele au fost corect formulate, gradul de dificultate a fost unul corect, iar baremul a fost fragmentat atât de mult încât era foarte greu să greșești, mai ales la Evaluarea Națională.

Admitere liceu 2021. Ce trebuie să ştie absolvenţii claselor a VIII-a despre repartizarea computerizată pe judeţe. Aşa îşi pot asigura locul la un liceu bun!
Și totuși am avut diferențe mari, ceea ce înseamnă că subiectivismul este pronunțat, avem nevoie de o corectare obiectivă care să fie făcută de evaluatori care nu se cunosc între ei și să fie făcută de un soft care nu mai greșește la evaluări tip-grilă.

În aproape 6.000 de cazuri diferența a fost mai mare de un punct între nota obținută inițial și cea de după contestații. Am avut și diferențe foarte mari, am cerut acolo o re-evaluare, știu și profesorii care au corectat.

Fiecare profesor în parte care a greșit, este vorba de zeci de profesori, nu vor mai putea corecta după aceste diferențe flagrante între corectarea inițială și cea de după contestații.

Admiterea la liceu pe bază de examen ar putea fi introdusă din 2022. Ministrul Educaţiei: „Nu pot garanta că este totdeauna cel mai obiectiv”
Pot fi multe cauze, dar niciuna nu poate justifica niște diferențe atât de mari (n. red. de 3-4 puncte între evaluări). Cred că anii trecuți nu au fost miniștrii atât de curioși unde au fost situații cu diferențe foarte mari. Eu nu îmi pot explica diferențele foarte mari între prima, a doua, a treia și a patra evaluare, acelea nu mi le pot explica, cel puțin eu”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, adăugând că la Galaţi, unde s-a trecut nota 3 în loc de 8.40, a fost o greșeală administrativă de introducere a notei.

În ceea ce privește admiterea la liceu, opțiune prevăzută în proiectul „România Educată”, ministrul spune că este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple din septembrie 2022, chiar dacă noua lege a educației intră în vigoare la începutul anului viitor.

„Sunt ipoteze de lucru care vor intra în dezbatere. Un lucru clar este că această admitere la liceu, dacă va fi, va fi înainte de Evaluarea Națională. Un alt lucru clar este că va fi în aceeași zi și la aceeași oră pentru toate liceele care vor dori să organizeze concurs propriu de admitere. Mai departe, toată paleta ipotezelor rămâne deschisă”, a spus Cîmpeanu.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...