Musonul face ravagii în Asia. În India sunt cel puţin 34 de morţi, în China s-au prăbuşit două baraje VIDEO

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în India în urma prăbuşirii unui zid după o alunecare de teren declanşată de ploile musonice abundente din Mumbai, au anunţat autorităţile indiene. De asemenea, în nordul Chinei, două baraje din regiunea autonomă Mongolia Interioară s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale.
Daniel Spătaru
19 iul. 2021, 14:53
Musonul face ravagii în Asia. În India sunt cel puţin 34 de morţi, în China s-au prăbuşit două baraje VIDEO

În India, ploile au inundat şi un complex de purificare a apei, perturbând alimentarea în majoritatea zonelor din Mumbai. În Chembur, la periferia estică a oraşului, un copac a căzut pe un zid care s-a prăbuşit pe mai multe locuinţe, 21 de cadavre fiind recuperate de sub dărâmături. „Am văzut o fetiţă care a rămas blocată printre resturi. Ea striga după ajutor„, a declarat pentru AFP un locuitor afectat de musonul din Chembur. ‘‘Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o extrag. Avea răni la picioare. Abia am supravieţuit şi eu acestei prăbuşiri„, a spus el, citat de The Guardian. Într-o suburbie din Vikhroli, la nord-est de oraş, zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei alunecări de teren care a afectat cinci case.

Duminică, Departamentul Indian de Meteorologie (IMD) a declarat că pentru următoarele două zile au fost prognozate ”ploi moderate până la intense sau averse însoţite de furtuni”. De asemenea, au fost emise avertizări de alunecări de teren, valabile pentru următoarele zile, pentru statul Himachal Pradesh din nordul ţării.

Prăbuşirile clădirilor sunt evenimente frecvente în India în timpul sezonului musonic (iunie-septembrie), unele structuri vechi şi rudimentare cedând în timpul ploilor neîncetate. Luna trecută, 12 persoane au murit după ce o clădire a căzut într-o mahala din Mumbai, iar în septembrie 39 de locuitori şi-au pierdut viaţa după ce un imobil cu trei etaje s-a prăbuşit în Bhiwandi, în apropiere de capitala financiară a ţării.

Citeşte şi ALERTĂ meteo la nivel global: Ploi musonice în toată lumea din cauza topirii gheţarilor din Antartica!

Şi în China sunt mari probleme, două baraje din regiunea autonomă Mongolia Interioară, situată în nord, s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale, a anunţat luni ministerul Apelor, subliniind riscurile asupra siguranţei populaţiei reprezentate de infrastructura învechită în timpul sezonului ploios din cursul verii. Barajele, aflate în oraşul Hulunbuir din Mongolia Interioară, s-au prăbuşit duminică după-amiază. Acestea au format rezervoare cu o capacitate combinată de stocare a apei de 46 milioane de metri cubi, potrivit Ministerului Resurselor de Apă din China. Locuitorii din aval au fost evacuaţi, nefiind consemnate victime, a indicat instituţia. Ministerul a precizat că, în medie, 87 de milimetri de precipitaţii sub formă de ploaie au căzut în Hulunbuir în acest weekend şi 223 de milimetri au fost consemnaţi la staţia de monitorizare din Morin Dawa.

Autorităţile guvernamentale locale din Hulunbuir au declarat pe contul oficial de WeChat că 16.660 de persoane au fost afectate, iar peste 21.000 de hectare de terenuri agricole au fost inundate. Poduri şi alte infrastructuri de transport au fost de asemenea distruse de ape.

Filmările distribuite pe reţelele sociale chineze au prezentat unul dintre baraje luat de ape, ceea ce a condus la inundarea terenurilor din zonă. China are peste 98.000 de rezervoare utilizate pentru controlul inundaţiilor, generarea de energie electrică şi facilitarea transportului de mărfuri. Peste 80% dintre acestea au o vechime de patru decenii sau mai mult, iar unele prezintă riscuri asupra siguranţei populaţiei, după cum au recunoscut autorităţile guvernamentale. Din cauza lipsei resurselor financiare, nu au fost finalizate evaluările obligatorii de siguranţă la aproape o treime dintre baraje, a declarat Wei Shanzhong, ministru adjunct al Resurselor de Apă în timpul unei informări de presă din acest an.

Imagini cu ruperea barajelor din China:

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Alan Abel, cel mai mare farsor al secolului XX. Una dintre născocirile sale a durat șase ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Donald Trump continuă mitingurile în aer liber, ignorând recomandarea Secret Service după tentativa de asasinat
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!