Este indicat ca timpul petrecut în aer liber să fie limitat, în special la orele prânzului, când soarele este foarte puternic. În plus, hidratarea și o alimentație bogată în vitamine și minerale, sunt esențiale, iar aici berea poate juca un rol major.
„Pentru a ne putea bucura din plin de nutrienții alimentelor pe care le consumăm, este indicat să alegem produse proaspete, de sezon. Cu cât alimentele pe care le alegem sunt cultivate mai aproape de locul în care trăim, cu atât mai puțin timp îl vor petrece pe o barcă, într-un avion sau camion, ceea ce înseamnă un timp mai redus înainte ca alimentele să își piardă proprietățile. Acest lucru este valabil mai ales în cazul vitaminei C, care se pierde rapid după ce produsul a fost cules.
Alimentația reprezintă combustibilul pentru organismul nostru, așadar este important să ne construim o dietă bazată pe produse ce aparțin tuturor categoriilor de nutrienți, fibre, proteine, vitamine, minerale, dar și glucide și lipide consumate cu moderație. Pe de altă parte, hidratarea este extrem de importantă, în special vara. Pe lângă apă sau ceaiuri neîndulcite, berea fără alcool poate fi o opțiune de hidratare, fiind compusă din ingrediente 100% naturale. În plus, un pahar cu bere fără alcool de 250 ml conține doar 50 kcal”, spune dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, potrivit Mediafax, citat de DC News.
Datorită ingredientelor 100% naturale din care este fabricată, berea poate fi o opțiune de hidratare și o sursă importantă de antioxidanți, în special în varianta sa fără alcool. Berea poate oferi organismului un aport de vitamine de tip B, minerale și fibre. În plus, băuturile bogate în fibre, cum este și berea, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos.