1.046.881 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 95 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 34.258 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 19.07.2021 (10:00) – 20.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 4 decese (2 bărbați și 2 femei), al unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Brașov, Maramureș, Prahova și Municipiul București.
Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna noiembrie 2020, în județul Brașov.
Dintre cele 4 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 ani și 2 la categoria de vârstă peste 80 ani.
3 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 244. Dintre acestea, 36 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.565.266 de teste RT-PCR și 1.692.728 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.188 de teste RT-PCR (6.376 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.812 la cerere) și 18.098 de teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 540 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 424 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 33.192 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 36 de persoane.
Bilanţ coronavirus 20 iulie 2021: Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor Adrian Wiener (USR PLUS) consideră că „orice măsură, chiar şi de recompensă, chiar şi de condiţionare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creştem rata de vaccinare”. „(…) contagiozitatea variantei Delta (…), faptul că doar sub 30% din populaţia vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări şi decese”, afirmă Wiener, medic de profesie.
Bilanţ coronavirus 20 iulie 2021: Vaccinarea cu schema completă – eficientă şi în rândul grupelor de risc
Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacienţilor din 700 de cabinete de medicină de familie de pe teritoriul acestui stat, iar rezultatele acestei cercetări arată că vaccinarea cu schema completă este eficientă şi în rândul grupelor de risc, a informat, luni, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.
Virusul „monkeypox”, noua alertă care panichează lumea medicală. Este extrem de contagios
Eficienţa împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin, excepţie fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromişi), unde procentul de eficienţă este de 4%.
Bilanţ coronavirus 20 iulie 2021: China a raportat cel mai mare bilanţ din ianuarie încoace
Bilanţul din China este cauzat de o creştere a infecţiilor „importate” în provincia Yunnan din Myanmar, scrie Reuters.
China continentală a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pentru 19 iulie, potrivit Comisiei Naţionale de Sănătate. Este cifra cea mai mare din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi.
Infecţiile „importate” reprezintă majoritatea noilor cazuri. Yunnan a raportat 41 de cazuri noi provenind din străinătate, respectiv chinezi reveniţi recent din Myanmar.
Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creştere alarmantă” a infecţiilor în Myanmar. Ţara a înregistrat luni un record de 281 de decese asociate COVID-19 şi 5.189 de noi infecţii.
Problemele din Yunnan au început pe 4 iulie şi s-au concentrat în două oraşe mici de la graniţa Chinei cu Myanmar, Ruili şi Longchuan.
România se pregăteşte de valul 4 al pandemiei de coronavirus. Virgil Musta: E important ca atunci când numărul cazurilor noi creşte să se revină la restricţii
Ruili, luptându-se cu cel de-al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat şapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.
Vice-guvernatorul Yunnan, Zong Guoying, a promis să înfiinţeze o „fortăreaţă de fier” pentru a opri transmiterea virusului.
În prefectura Xishuangbanna, care are şi o frontieră lungă cu Myanmar, poliţia a înfiinţat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta traficul. Călătoriile în afara centrului urban al oraşului Xishuangbanna, Jinghong, au fost descurajate şi au fost necesare permise speciale pentru a intra în oraşele vecine Lincang şi Puer, precum şi Ruili.
Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, cu decese neschimbate la 4.636.