Furtună teribilă pe litoral. Zonele vizate din județul Constanța au fost: Constanța, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cobadin, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Crucea, Peștera, Ciocârlia, Amzacea, Cuza Voda, Pecineaga, Istria, Mereni, Săcele, Costinești, Bărăganu, Pantelimon, Târgușor, Tortoman, Siliștea, Grădina, Mangalia.
Potrivit informaţiilor, furtuna s-a instalat brusc, tot orașul fiind cuprins de vânt puternic și ploaie. Oamenii au fugit de pe plaje pentru a se adăposti. Au avut loc frecvente descărcări electrice, vijelie, intensificări ale vântului, cu rafale ce au depășit 80 km/h.
Guvernul continuă să ignore oamenii ale căror case au fost luate de viituri. Locuitorii din Sohodol, comună afectată în proporție de 80% de inundații, nu au primit containerele promise de primărie.
Guvernul pare să ignore românii ce suferă din cauza inundațiilor, care le-au distrus viețile. Una dintre zonele cele mai afectate de viituri este județul Alba, în special comuna Sohodol, în care fenomenele meteo extreme au devastat 80% dintre gospodării. Sute de oameni sunt disperați și încearcă să salveze tot ce a mai rămas în urma puhoaielor de apă. Locuitorii fac un apel disperat către autoritți să intervină cu utilaje. Oamenii încearcă se se ajute între ei așa cum pot și au ieșit cu roabe și lopeți pentru a scoate mâlul din gospodării.
Citeşte şi: Guvernul a luat primele măsuri pentru inundaţiile din ţară. Peste 148 de milioane de lei, acordate de Executiv pentru judeţele afectate!
Cel mai grav este pentru locuitorii care au rămas fără case și își petrec nopțile pe unde apucă și depind de bunăvoința celorlalți vecini. Mai mult, deși primaria din Alba le-a promis că Guvernulv a trimite containere pentru persoanele ale căror case au fost luate de viituri, ajutorul întârzie să apară, iar oamenii se descurcă din ce în ce mai greu.
Guvernul a trims doar opt containere în zonele afectate de viituri, dintre care șase în Roșia Montana, câte unul în Câmpeni şi doar unul singur în Sohodol. Singurul ajutor real primit de oameni a fost din partea echipelor de voluntari, relatează Antena3.