Turist înecat la Sulina. S-a întâmplat joi dimineaţă, atunci când autorităţile au fost alertate cu privire la un bărbat care s-ar fi înecat în mare.
Citeşte şi Doi îndrăgostiți au sfârșit tragic după ce au murit înecați în râul Lăpuș
Bărbatul a fost adus la mal, iar oamenii de pe plajă au cerut intervenția unui elicopter SMURD. Deşi medicii au încercat zeci de minute să-l resusciteze, totul a fost în zadar. Aceştia au fost nevoiţi să declare decesul.
Martorii spun că în zonă sunt valuri destul de mari și, cu toate acestea, turiștii se aventurează în apă, potrivit ziare.com.
Citeşte şi Fotbalist de 22 de ani, înecat sub privirile îngrozite ale prietenilor săi
Un bărbat de 50 de ani a fost scos din apă, în zona Năvodari. Acesta era inconștient, iar echipajele ajunse la fața locului au încercat să-l resusciteze. Familia spune că bărbatul a intrat să facă o baie în mare, l-au scăpat din vedere câteva momente, iar apoi l-au găsit inconștient.
Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină sâmbătă, 17 iulie, în Mamaia Nord, în zona Alezzi, după ce unei femei i s-a făcut rău. La fața locului au intervenit echipajul SMURD Alezzi și elicopterul SMURD. Femeia avea aproximativ 50 de ani și era din Constanța.
Este vorba despre o femeie care a făcut stop cardio-respirator pe șezlong, pe uscat, și nu în apă. A intrat în apă, apoi a ieșit pe picioarele ei din apă, informează ziuaconstanta.ro.
Aproape 300 de persoane au fost asistate medicale pe plajele litoralului românesc
Aproape 300 de persoane au fost asistate medicale pe plajele litoralului românesc în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor. Cele mai multe intervenţii au fost în Eforie Nord şi Costineşti, iar cele mai puţine în Năvodari şi Corbu.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim ajutor pe litoral, pompierii au desfăşurat misiuni în urma cărora 286 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate pe plajă, în staţiunea Eforie Nord, unde au fost asistate medical 85 de persoane, urmată de staţiunile Costineşti – 75 de persoane, Saturn – 39 de persoane, Vama Veche – 39 de persoane, Mamaia – 24 de persoane, Năvodari – 21 de cazuri şi Corbu – 3 cazuri.
Totodată, echipajele de pe ambulanţele SMURD care deservesc cele opt puncte de prim ajutor (în staţiunile Corbu, Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche) au asistat medical 727 de persoane, dintre care 499 au necesitat transportul la spital.
„Salvatorii care încadrează şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 35 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim-ajutor existente pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, de la începutul anului până în prezent, 19 persoane au fost salvate de la înec din mare şi 2 persoane din lacuri”, a transmis ISU Dobrogea.
Sursa citată a menţionat că, în perioada 18 iunie – 20 iulie, în judeţul Constanţa, pompierii au fost solicitaţi să acţioneze la 41 de incendii, 5 solicitări pentru asistenţă persoane descarcerate şi 249 de alte intervenţii.
De asemenea, în aceeaşi perioadă, inspectorii de prevenire au derulat 105 controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 136 de amenzi, în cuantum de 229.000 de lei.