Cimbrul este foarte util pentru bolnavii de astm, rinite, care au dureri în gât, răceli, gripă, laringite, afecţiunie digestive dar şi pentru tulburări ale virilităţii bărbaţilor.
Busuiocul are efecte anticancerigene şi anti-îmbătrânire, dar este şi antidepresiv şi afrodiziac în aromaterapie, potrivit Kudika.ro.
Coriandru ameliorează afecţiunile digestive, este indicat în toate afecţiunile pielii, combate alergiile şi calmează afecţiunile cutanate.
Boiaua de ardei dulce sau iute conţine întregul arsenal de vitamine ale ardeiului proaspăt: vitamina A, C, E, cele din complexul B, potasiu şi zinc. Ardeiul iute conţine substanţe puternic antioxidante şi scade riscul de apariţia a cancerului.
Hreanul are proprietăţi puternic antiseptice şi antiinflamatorii. De asemenea, acesta este folosit în medicina naturistă în toate afecţiunile respiratorii, în tratarea sinuzitei şi a infecţiilor digestive.
Citeşte şi Cele mai cunoscute condimente cu puteri afrodiziace
Maghiranul este un sedativ excelent, fiind folosit pentru ameliorarea durerilor de cap, de oase, articulare, digestive, dar şi pentru combaterea depresiei şi a insomniilor. Acest condiment este util şi în stimularea lactaţiei, în infecţiile urinare şi pentru combaterea pietrelor la rinichi.
Mărarul este condimentul cel mai bogat în fier, iar printre beneficiile sale pentru sănătate se numără combaterea infecţiilor urinare, ameliorarea bolilor osoase. Mărarul reduce disfuncţiile hormonale, previne apariţia cancerului şi măreşte sânii.
Pătrunjelul este recomandat persoanelor cu anemie şi este indicat pentru creşterea imunităţii. Totodată, pătrunjelul este recomandat în cazurile de sterilitate masculină.
Menta are o multitudine de beneficii pentru organismul nostru dintre care amintim afecţiunile digestive, respiratorii de orice fel, psoriazis, reacţii alergice cutanate, stări de greaţă, dar şi dureri de cap.
Citeşte şi Condimentele şi beneficiile lor pentru sănătatea ta