Ce se va întâmpla cu copilul Elodiei: Rudele se ceartă pe custodia lui

Psihologii spun că Patrick, băieţelul lui Cristian Cioacă şi al Elodiei Ghinescu, are nevoie de consiliere psihologică, acum, după arestarea tatălui său. Direcţia pentru Protecţia Copilului Argeş va reevalua situaţia copilului pentru a decide dacă în urma arestării acestuia trebuie luată o măsură specială de protecţie în cazul băieţelului. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a făcut, joi, o cerere în instanţă prin care cere încredinţarea micuţului.
Romania TV
06 dec. 2012, 16:21
Ce se va întâmpla cu copilul Elodiei: Rudele se ceartă pe custodia lui

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, angajaţii instituţiei vor face o anchetă cu privire la situaţia băieţelului de opt ani, pentru a stabili dacă acesta poate rămâne în îngrijirea familiei lui Cristian Cioacă.

„Joi am fost informaţi de către Curtea de Apel Bucureşti-Biroul Executări Penale despre arestarea preventivă a lui Cristian Cioacă şi a existenţei în întreţinerea acestuia a unui copil, situaţie pe care noi o cunoşteam. Ca urmare, la nivelul instituţiei noastre s-a constituit o echipă pluridisciplinară care va proceda la reevaluarea situaţiei socio-familiale a copilului şi pentru a se constata dacă se impune luarea unei măsuri de protecţie specială în cazul acestuia”, a declarat Iuliana Matei de la DGASPC Argeş.

Teribil de întristată că nu şi-a mai văzut nepoţelul de ani de zile, Emilia Ghinescu a recunoscut că va cere custodia lui Patrick, iar arestarea lui Cioacă este momentul potrivit, crede femeia.

„Am vorbit, astăzi (joi n.r.), cu avocata şi am făcut cererea pentru încredinţarea copilului. Micuţul a rămas fără mamă prin bunăvoinţa tatălui său. Acum, Cioacă trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Mi-a omorât copilul. Îşi bate joc şi de copilul ei, de nepotul meu”, a declarat mama Elodiei.

Cristian Cioacă, arestat preventiv în dosarul uciderii soţiei sale Elodia Ghinescu, a fost adus, miercuri seară, la arestul central al Poliţiei Capitalei, unde va fi încarcerat, în conformitate cu decizia definitivă luată de Curtea de Apel Bucureşti.

„Este vinovat, este criminal şi mi-a omorât copilul meu şi mama lui Patrick. Voi lupta până voi muri şi nu îl voi lăsa în pace”, a precizat, la România TV, Emilia Ghinescu.
 
Miercuri seara, Patrik, băieţelul Elodiei şi al lui Cioacă, era acasa când poliţistului i-au fost puse poliţistului cătuşele, iar joi nu s-a dus la şcoală. În plus, acesta este primul an în care băiatul îşi aniversează ziua de naştere în lipsa ambilor parinti.
 
Patrik împlineşte 8 ani pe 20 decembrie. El se află acum în grija mătuşii sale, sora lui Cristian Cioacă, iar direcţia pentru Protecţia Copilului va face o anchetă socială la domiciliul acesteia să vadă în ce condiţii trăieşte acum.
 
Mandatul de arestare al lui Cioacă, emis pe 30 de zile, expira abia pe 3 ianuarie, asa ca Patrik nu-l va avea alaturi nici de ziua lui, nici de sarbatori.

Orice schimbare majoră în viaţa unui copil produce anumite traume. Şi în acest caz este foarte posibil ca copilul să fi suferit, să prezinte o stare de stres majoră datorită celor întâmplate de-a lungul timpului. Este posibil să fie un copil care să trăiască o stare confuzivă majoră„, spune psihologul Andreea Teodorescu, potrivit stirileprotv.ro.
 
Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, de la Poliţia din Argeş, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a avocatei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a vedea cu ce bărbat se conversa.

Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că soţia sa ar fi moartă.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!