Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030. Semnalul de alarmă tras de specialişti: Inflația, un fenomen îngrijorător!

Petrișor Peiu vine cu un scenariu sumbru. Analistul a spus că, după 2030, pensiile vor fi mai mici, lansând un avertisment pentru români.
Alina Costache
27 iul. 2021, 15:47
Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030. Semnalul de alarmă tras de specialişti: Inflația, un fenomen îngrijorător!

Scenariul sumbru pentru români.  Acesta spune că trebuie să ne aşteptăm la pensii mai mici după 2030. De altfel, acesta spune că inflanţia este un fenomen îngrijorător în ţara noastră.

Scenariul sumbru pentru români. Pensii mai mici după 2030

„În ceea ce privește salariile și pensiile, este clar: nu trebuie să ne așteptăm la creșteri. În ceea ce privește clasamentele financiare, eu cred că singurul care bate – să spun așa – inflația, un fenomen îngrijorător în România, este investiția bursieră”, a spus analistul Petrișor Peiu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Raluca Turcan face anunţul momentului despre creşterea pensiilor în 2021. „Să scoatem subiectul pensiilor din această sferă de spaimă, teroare şi ameninţare”
 

„Oamenii să fie conștienți că pensia pe care o vor lua, cel puțin cei care vor mai lua pensie după 2030, va fi insuficientă. Adică toată lumea trebuie să fie conștientă că mai este nevoie de ceva pentru a suplini veniturile foarte mici din pensie, care vor fi atunci”, a subliniat Petrișor Peiu.

„Deci, după 2030, spuneți că, practic, statul nu va mai putea să achite pensiile?”, a fost întrebat, ulterior, analistul de către Bogdan Chirieac.

„Ba da, dar vor fi niște pensii mici”, a subliniat Petrișor Peiu.

„Foarte simplu spus, dacă nu se schimbă nimic din punct de vedere demografic și dacă creștem economic în ritmurile în care prognozează Guvernul și Comisia Națională de Prognoză, dacă astăzi, la 1.000 lei salariul, luăm o pensie de 400 lei, atunci, la 1.000 lei salariul, vom lua o pensie de 300 lei”, a explicat Petrișor Peiu.

„Deci, rata de înlocuire a venitului din salarii cu venitul din pensii va fi 30 la sută, acum este 40 la sută. Dacă cineva crede că va rezista cu acei bani, să doarmă liniștit, să-și facă concediile la Mamaia, să-și cumpere mașini, și așa mai departe. Dar eu zic că ar trebui să ne îngrijim de viitor, dacă suntem cât de cât conștienți”, a conchis analistul Petrișor Peiu, la DC News.

Citeşte şi: Raluca Turcan trage un semnal de alarmă: „Suplimentarea personalului din casele de pensii este o necesitate absolută pentru ca România să îşi respecte obligaţiile asumate în PNRR”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'