Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

China interzice profesorilor şi şcolile primare şi gimnaziale să ofere meditaţii plătite elevilor. Cadrele didactice care nu se conformează vor fi pedepsite conform legii.
Filip Stan
28 iul. 2021, 21:43
Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Este vorba despre China. Ministerul Educaţiei anunţă că profesorii nu mai au voie să ofere meditaţii elevilor după şcoală, relatează publicația South China Morning Post.

Ţara care interzice meditaţiile elevilor. Ce se întâmplă cu profesorii care încalcă legea

Potrivit sursei citată de educaţieprivată.ro, un profesor de liceu din Estul Chinei a fost surprins în timp ce încălca legea. Mai mulţi elevi au fost văzuţi aproape zilnic în timpul vacanţei de vară intrând cu ghiozdanele în casa dascălului. Aceştia plecau aproximativ două ore mai târziu.

La fel ca în multe ţări, din cauza salariilor mici, profesorii din China obişnuiau să dea meditaţii elevilor după şcoală. Ministerul a emis săptămâna trecută o circulară cu noi reglementări privind studiile extracurriculare pentru a reduce presiunea intensă asupra elevilor de a excela și pentru a reduce anxietatea părinților cu privire la costurile și stresul educării copiilor.

Autoritatea educațională Huangshan a anunţat că are „toleranță zero” față de implicarea profesorilor în meditații plătite.

În România, însă, ministrul Educaţiei a anunţat că elevii care au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii.

„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii. Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a declarat ministrul Educaţiei, despre posibilitatea acordării de vouchere pentru meditaţii.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că sistemul de meditaţii din România nu este fiscalizat.

„Cred că există riscul de a se pierde controlul”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Vacanţă de vară de doar o lună pentru recuperarea pierderilor din pandemie

STUDIU: Meditaţiile pot ridica nota la examene chiar şi cu trei puncte. „72% dintre elevii cu media peste 8 la BAC fac meditații”

Peste 50% dintre elevii de clasa a XII-a din România au făcut anul acesta meditații pentru BAC, sperând să compenseze lipsurile cauzate de pandemie. În plus, meditațiile ridică nota la BAC cu 2-3 puncte în medie, potrivit studiului Digital Nation despre Impactul meditațiilor în nota de la Bacalaureat, la care au participat peste 1.800 elevi și profesori.

Studiul demonstrează că elevii care “reușesc”, în general, să atingă performanțe la Bacalaureat 2021 sunt cei care fac meditații particulare. Profesorii declară că 72% dintre elevii cu medii peste 8 la BAC fac meditații. Mai mult, meditaţiile ridică în medie nota elevului la BAC cu 2-3 puncte. Şi majoritatea elevilor au aceeaşi părere.

Citeşte şi Ministrul Educaţiei lămureşte problema meditaţiilor: „Nu sunt un atribut al sistemului de învăţământ din România, meditaţiile sunt şi în Franţa, şi în Japonia”

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Andreea Esca a întors toate privirile, cu o rochie cu un decolteu îndrăzneț! A prezentat o gală caritabilă – FOTO
Fanatik.ro
Ingredientul pe care să-l pui în salata de boeuf dacă vrei să nu-ți pice greu. Îi va da și un gust mai bun
Capital.ro
Călin Georgescu, câștigător! Oamenii lui au găsit soluția. Anunț cumplit în România
Playtech.ro
Se oprește curentul în Ajun și de Crăciun în județul Ilfov. Lista străzilor care nu vor avea lumină în perioada 24-26 decembrie
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Cuvintele greu de reprodus pe care Makaveli i le adresa Dianei Șoșoacă, înainte să-i devină consilier: „Javră penală”, „Cine te crezi, șomâldoaco?”
wowbiz.ro
Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Românii care vor avea mai mulți bani în 2025. Legea a trecut de Parlament
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Le-ai văzut? Ele sunt cele două surori de 13 și 15 ani din Mehedinți care au dispărut de acasă în prag de sărbători! Familia le caută cu disperare
Cancan.ro
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Călin Georgescu dă lovitura. Răsturnare de situație după alegerea Guvernului: Vă garantez că veţi regreta
StirileBZI
Curtea Constituțională a decis impozitarea pensiilor cu 10%!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
VIDEO Alex a pierit în cumplitul accident din Gorj, la doar 26 de ani. Tânărul conducea chiar dacă avea permisul suspendat
substantial.ro
Germania în căutare de răspunsuri după atacul cu mașina de la târgul de Crăciun din Magdeburg
MediaFlux
DECIZIA privind INDEXAREA PENSIILOR! ANUNȚUL ministrului Muncii la PRELUAREA noului mandat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Marea demolare de pe drumul spre Sinaia: 500 de case-monument dispar. Imobile „despăgubite” cu sume derizorii